Tüm poğaça tariflerini unutun: Yumuşacık dokusuyla bu poğaça sizi mest edecek. Simit poğaça nasıl yapılır?

Lezzetli aynı zamanda kabarık bir poğaça tarifi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Poğaçanın en lezzetli ve en keyifli hali...

Google Haberlere Abone ol
Tüm poğaça tariflerini unutun: Yumuşacık dokusuyla bu poğaça sizi mest edecek. Simit poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
5 su bardağı un

İçi için;
Kaşar peyniri

Üzeri için;
6 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su (60 ml)
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine  1 su bardağı ılık sütü, 1 su bardağı ılık suyu, 1 adet yumurtayı, 1 çay bardağı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu alalım.

Malzemeleri yoğurma kabının içerisine aldıktan sonra güzelce birbirine karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 5 su bardağı unun bir kısmını, 1 paket instant mayayı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra bir spatula yardımıyla güzelce karıştıralım. Akabinde un ilave etmeye devam edelim ve hamurumuzu uygun bir forma gelene dek güzelce yoğralım.

Ardından tezgahın üzerine bir miktar kadar un serpelim ve hamurumuzu burada yoğurmaya devam edelim.

Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra yoğurma kabının içerisine hamuru alalım ve üzerini streç film ile kapattıktan sonra yaklaşık olarak 45 dakika kadar mayalanmasını sağlayalım.

Hamurunuz mayalanırken siz de bir yandan poğaçanın içini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Poğaça içi için peynirleri minik minik doğrayalım. Akabinde mayalanan hamurdan parçalar kopararak poğaçamızı hazırlamaya başlayabiliriz.

Parçalar halinde kopardığımız hamurları beze formuna getirelim. Üzeri için 6 yemek kaşığı üzüm pekmezi ve yarım çay bardağı suyu uygun bir kabın içerisinde güzelce karıştıralım.

Bezelerden bir tanesini alalım ve elimizle genişletelim. İçerisine hazırladığımız peynir parçalarından ilave edelim. Hamuru yuvarlayalım ve tepsinin içerisine dizelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim. akabinde üzeri için hazırladığımız pekmezli karışımı poğaçaların üzerine sürelim.

Ardından kavrulmuş susama buladıktan sonra üzerine çizikler atalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisinde 30 dakika kadar pişirelim.

Piştikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin