Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) başkanı Mustafa Yıldırım EPDK'ya ateş püskürdü: Akaryakıt indirimine yasak getirdiler!

Medyatava TV Gündem programına konuk olan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) başkanı Mustafa Yıldırım artan bilet fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Talebin azaldığını, bayram için ek seferlerin daha az yapılacağını aktardı. EPDK'nın akaryakıt indirimiyle ilgili getirdiği yasağa dikkat çeken Yıldırım bunun düzeltilmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) başkanı Mustafa Yıldırım EPDK'ya ateş püskürdü: Akaryakıt indirimine yasak getirdiler!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) başkanı Mustafa Yıldırım Medyatava TV Gündem programına konuk oldu. Bilet fiyatlarındaki artışla ilgili önemli açıklamalar yapan Yıldırım bu zamlar nedeniyle talebin azaldığına da dikkat çekti. Bayram tatiline sayılı gün kaldı, memleketine ya da tatile gitmek isteyenler ise hazırlıklara başladı. Ancak ister uçak ister otobüs tercih edilsin yol masrafının maliyeti epey büyük. Yıldırım durumdan hem vatandaşın mağdur olduğunu hem de otobüs firmalarının zarar ettiğini hatırlattı.

Bilet fiyatlarındaki artışa artan maliyetlerin neden olduğunu söyleyen Mustafa Yıldırım, "Normalde bayram için İstanbul'dan 2 bin araç çıkması gerekirken şu anda 900 araç çıkış yapacak. 28 ve 29 Nisan'da ilave seferler yapılacak. Ancak akaryakıt maliyetleri çok yükseldiği için sektörümüz ilave sefer yapmakta zorlanıyor." ifadelerini kullandı. 

"Pandemi sürecinde bile olmayan daralma sürecini yaşıyoruz"

Ağırlaşan ekonomik koşulların ve hayat pahalılığın sektöre de oldukça olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Yıldırım pandemiden bile daha zor bir daralma süreci yaşandığını aktardı. Yıldırım aynı zamanda otobüslerin büyük çoğunluğunun parklarda boş şekilde yattığını da hatırlattı. 

Mustafa Yıldırım'ın en çarpıcı açıklaması ise EPDK'nın akaryatta uygulanan indirimi yasaklaması üzerine oldu. Bu konuda Cumhurbaşkanı ve EPDK başkanına seslenen Yıldırım en kısa sürede düzenleme ve destek beklediklerini bildirdi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin