Tüm kurabiye tariflerini unutun: Tek lokmalık dereotlu kare kurabiyeyi bir kere denediğinizde bir daha asla bırakamayacaksınız. Tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Çayın, kahvenin tuzlu atıştırmalıklar her zaman hayat kurtarırken lezzetiyle büyülen müthiş bir kurabiye tarifiyle geldi. İşte dereotlu müthiş tuzlu kurabiye...

Google Haberlere Abone ol
Tüm kurabiye tariflerini unutun: Tek lokmalık dereotlu kare kurabiyeyi bir kere denediğinizde bir daha asla bırakamayacaksınız. Tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Pastanelerden aldığınız tüm kurabiyelerden çok daha güzel bir kurabiye hazırlamak için direkt olarak kolları sıvayabilirsiniz. Oldkça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu deteotlu tek lokmalık kurabiyeye ilgi fazlasıyla büyük olacak. İşte tek lokmalık kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Malzemeler;

250 gr margarin veya tereyağı
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

2 adet yumurta akı
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine  250 gram margarini veya tereyağını alalım. Tereyağını kabın içerisine aldıktan sonra içerisine 2 adet yumurta sarısını, 1 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 yemek kaşığı sirkeyi, 3 su bardağı unun bir kısmını, 1 paket kabartma tozu ekleyerek güzelce yoğurmaya başlayalım. Kalan unu kabın içerisine aldıktan sonra yoğurma işlemini gerçekleştirelim.

Hamur formuna geldikten sonra ince ince kıydığımız dereotunu hamurun içerisine alalım ve tüm hamurun içerisine karışana dek güzelce yoğuralım. Akabinde hamuru tezgahın üzerine alalım ve merdane yardımıyla dörtgen formunda hamurun açılmasını sağlayalım.

Dörtgen formda hamuru açtıktan sonra hamurumuzu kare kare şekillendirmeye başlayalım. Kare formda hazırladığımız kurabiyelerin üzerine yumurta sarısını sürelim. Yumurta sarısını sürme işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine bolca susam ilavesinde bulunalım.

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirelim. 25 dakikanın sonunda kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin