Tüm dünyayı endişeye sürükleyen yeni varyant ile ilgili bir gelişme daha yaşandı. Omicron varyantının ayırt edici belirtisi açıklandı

Bütün dünya koronavirüsün yeni varyantı Omicron’un paniğini yaşıyor. Omicron varyantını tespit eden doktor virüste görülen yeni 'olağan dışı' semptomu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Tüm dünyayı endişeye sürükleyen yeni varyant ile ilgili  bir gelişme daha yaşandı. Omicron varyantının ayırt edici belirtisi açıklandı

Güney Afrika'da tespit edilen Omicron varyantı gün geçtikçe dünyaya yayılıyor. Delta varyantından daha bulaşıcı olduğu belirtilen Omicron'un dünyada baskın varyant haline geleceği belirtiliyor.

Omicron'u ilk fark eden kişi olan Güney Afrika Tabipler Birliği başkanı olan Dr Angelique Coetzee, varyant ile ilgili yeni bilgiler verdi.

Omicron vakalarında Delta varyantı ile enfekte olan Covid-19 hastalarında gördüklerinden biraz farklı olan 'olağandışı semptomlar' ile karşılaştıklarının altını çizen Coetzee, yeni semptomu açıkladı.

BBC'nin haberine  göre; Coetzee, diğer enfeksiyonlardan ayırt edici semptomun boğazda kaşıntı hissi olduğunu söyledi.

Coetzee, tedavi ettiği hastalara dayanarak başlıca semptomların yorgunluk, vücut ağrıları ve baş ağrısı olduğunu açıklamıştı.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin