TÜKETİCİLER BİRLİĞİ İNTERNET KULLANICILARINI TELEKOM´U DAVA ETMEYE ÇAĞIRDI

Birlik Başkanı Av. M. Bülent Deniz internette meydana gelen yavaşlama nedeniyle yaptığı değerlendirmede, Telekom´dan internet erişim hizmeti satın alan bütün tüketicilerin Telekom´u dava etmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
TÜKETİCİLER BİRLİĞİ İNTERNET KULLANICILARINI TELEKOM´U DAVA ETMEYE ÇAĞIRDI

Cezayir’deki deprem nedeniyle internet hatlarında meydana gelen sorunları değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz; “Telekom, internet kullanıcılarına ayıplı hizmet vermektedir” dedi.



Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av. M. Bülent Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Cezayir Depremi sonrasında, fay hattı üzerinden geçen kablolarda meydana gelen hasar nedeniyle internet bağlantılarında sorun meydana gelmiş olup bu durum halen devam etmektedir. Türk Telekom’a ait bu kablolar yoluyla erişilebilen yurt dışı internet erişimi imkânsızlaşmış, başta ticari firmalar olmak üzere bütün internet kullanıcıları “internetsiz günler” geçirmeye başlamışlardır.

Herhangi bir kriteri gözetmeksizin internet erişim ücretlerine ardı ardına zam yapmaktan çekinmeyen Telekom, tahsil ettiği paralar ile sağlıklı bir alt yapı yatırımı yapmayarak, bu gibi durumlara karşı ne kadar hazırlıksız olduğunu ortaya koymuş, bu bakımdan aynı sorunu yaşayan Yunanistan, İtalya, Pakistan gibi ülkelerde benzeri hizmet veren firmaların gerisine düşmüştür.

Telekom yoluyla internet erişim hizmeti satın alan tüketiciler ve Telekom hatlarıyla sağlanan internet erişimini kendi müşterisine satan İnternet Servis Sağlayıcı firmalar, ayıplı bir hizmet ile karşı karşıya bulunmaktadırlar. İnternet Servis Sağlayıcı firmaların bu durumu ticari davalar yoluyla yargı önüne götürebileceğini hatırlatarak, Telekom’dan internet erişim hizmeti satın alan bütün tüketicileri Türk Telekom’u dava etmeye çağırıyoruz:

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 4. maddesine göre Telekom’un vermiş olduğu bu hizmet, ayıplı bir hizmet olup bu hizmeti satın alan tüketiciler, internete erişemedikleri günler için Telekom’a ödemiş oldukları internet abonelik ücretinden indirim talebiyle bulundukları yerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine ücretsiz olarak başvurabilirler. Başvurulara ilişkin dilekçe örnekleri, derneğimizin www.tuketiciler.org adresindeki sitesinde ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.

Telekom’dan internet erişim hizmeti satın alan tüketicilerin en azından internet hizmeti satın alamadıkları günler için ödemiş oldukları bedelden indirim talebiyle yapacakları bu başvuruların kitlesel boyuta ulaşmasıyla, Telekom’un kendisine çekidüzen vererek, tekel olma durumunu tüketici aleyhine kullanmasının önüne geçilebileceğini umuyoruz.


Av. M. Bülent Deniz

Genel Başkan

HABERX


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin