Tüketici güveni mayıs verileri belli oldu. TÜİK: Endeks 91'in üzerine çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı tüketici güven endeksini açıkladı. Endeks, bir önceki aya göre %4'lük bir artışla 91,1 seviyesine çıktı. Bakan Nebati'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Tüketici güveni mayıs verileri belli oldu. TÜİK: Endeks 91'in üzerine çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4 oranında arttı. Nisan ayında 87,5 olan endeks, Mayıs ayında 91,1 oldu.

Anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alıyor. Tüketici güven endeksinin 100'den büyük olması Tüketici Güveninde iyimser durumu, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.

Ankette mevcut dönemde hanenin maddi durumuna ilişkin endeks 69,1'den 70,6'ya yükseldi. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi 89,8'den 94'e, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise 95,2'den 100,5'e yükseldi.

Nebati'den açıklama

 Hazirne ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomimize duyulan güven her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yıl, deprem kaynaklı olarak sadece mart ayında gerileyen Tüketici Güven Endeksi, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,0 oranında artmış ve yüzde 91,1'e yükselmiştir. Böylece 2022 yıl sonuna göre tüketici güveni yüzde 20'nin üzerinde artış kaydederek 2018 Temmuz ayından sonraki en yüksek seviyesine de ulaşmıştır. Tüketici güveninin artmasıyla ekonomimizin çarkları daha da hızlanarak dönmeye ve beraberinde yatırımlar da artmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Tüketici güveni mayıs verileri belli oldu. TÜİK: Endeks 91'in üzerine çıktı - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin