TUİK'in, Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı! Verilere göre; işsizlik yüzde 12,1 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. TUİK'in, Ağustos ayı işgücü rakamlarına göre, işsizlik yüzde 12,1 oldu. Temmuz ayında Türkiye'de işsizlik yüzde 12 olarak gerçekleşmişti.

Google Haberlere Abone ol
TUİK'in, Ağustos ayı işsizlik rakamları açıklandı! Verilere göre; işsizlik yüzde 12,1 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ilişkin işgücü istatistiklerini yayımladı. Buna göre işsiz sayısı 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 11 bin kişi artarak 3 milyon 965 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise sınırlı değişimle yüzde 12,1 seviyesinde gerçekleşti.
İşsizlik Ağustos ayında yüzde 12,1 olarak kaydedildi.

Temmuz ayında Türkiye'de işsizlik yüzde 12 olarak gerçekleşmişti.

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 11 bin kişi artarak 3 milyon 965 bin kişi oldu.

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 22,7, istihdam oranı 0,4 puanlık artışla yüzde 32,6 oldu.

Bu yaş grubunda işgücüne katılma oranı ise bir önceki aya göre 0,5 puan artarak yüzde 42,2 seviyesinde gerçekleşti.

Tarım dışı işsizlik aynı dönemde yüzde 14,2 oldu.

Atıl işgücü yüzde 22

Geniş kapsamlı işsizlik göstergesi olarak kabul edilen atıl işgücü oranında da gerileme görüldü.

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre 1,7 puan azalarak yüzde 22 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 15,3 iken, potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 19,2 olarak gerçekleşti.

Öncü göstergelere göre kayıtlı işsiz sayısı artmıştı
İşsizlik verileri açısından öncü göstergelerden biri olan İŞKUR'un kayıtlı işsiz verilerinde Temmuz ayının ardından Ağustos'ta da yükseliş izlenmişti. Buna göre Ağustos ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 6,7 artış göstererek 3 milyon 194 bin 992 kişi olmuştu.

İşten çıkarma yasağı Haziran'da sona ermişti

Koronavirüs salgınıyla beraber Nisan 2020'de başlayan işten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamaları 1 Temmuz itibarıyla sona erdi.

İŞKUR verilerine bakıldığında işten çıkarma yasağının olmadığı Temmuz ve Ağustos aylarında kayıtlı işsizler arasına 244 bin kişi katıldı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin