TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarına DİSK sert tepki gösterdi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından açıklama yaptı. Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu imzalı açıklamada TÜİK'in açıkladığı rakamlarla halkın enflasyonu arasında çok fark olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarına DİSK sert tepki gösterdi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından bir açıklama yaptı.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu ile DİSK Yönetim Kurulu üyeleri TÜİK önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada Çerkezoğlu şu ifadeleri kullandı: “TÜİK’i asgari ücretlinin, emeklinin, dar gelirlinin enflasyonunu ayrıca hesaplamaya çağırıyoruz. Kamusal verileri tahrif etmek, buna girişmek büyük sorumluluktur, suçtur. İktidarın direktifleri doğrultusunda enflasyon açıkladığınızda bilin ki milyonlarca işçinin emekçinin, onların çocuklarının, daha doğmamış çocuklarının vebali TÜİK’in boynunda olacaktır. TÜİK gerçekleri açıkla, Ekmeğimizle oynama."

PROTESTO EDİYORUZ

"Bu ülkede emeği ile geçinen milyonlarca işçinin kamu çalışanının emekçinin ücretini belirleyen en büyük ücret belirleyicisi konumuna gelen TÜİK önünde TÜİK’i gerçekleri açıklamaya çağırmak ve işçinin emeklinin emekçinin ekmeği ile oynamaması için çağrıda bulunmak için geldik. TÜİK, önünde yapmak istediğimiz basın açıklamasını burada gerçekleştiriyoruz. Şunun altını çizmek isterim ki bu ülkede ve dünyada herkes açısından görüşlerini ifade etmek eleştirilerini sunmak için toplanmak ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı en temek insan haklarından bir tanesidir. Yasalarda ve anayasada korunma altına alınan bu hakkın kullanımını engellemek asla kabul edilemez. Bu tutumu kabul etmediğimizi ve protesto ettiğimizi ifade etmek isterim."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin