Tuğrul Eryılmaz 'Gazetecilik okulunu' bu kitapta topladı: '68'li ve Gazeteci'

Deneyimli gazeteci Tuğrul Eryılmaz'ın Asu Maro’yla yaptığı uzun bir söyleşinin yer aldığı "68'li ve Gazeteci" adlı kitabı İletişim Yayınları'ndan çıktı...

Google Haberlere Abone ol
Tuğrul Eryılmaz 'Gazetecilik okulunu' bu kitapta topladı: '68'li ve Gazeteci'

Bu ay okurla buluşan “68’li ve Gazeteci”, Türkiye medyasının usta ve değerli isimlerinden biri olan Tuğrul Eryılmaz’ın yaşamından kesitler anlatan bir söyleşi kitabı...



Eryılmaz, bu kitapta; meslektaşı Asu Maro'yla yaptığı uzun bir söyleşiye yer verirken, Türkiye’de ve dünyada 68’li olmanın anlamını, o dönemki arkadaşlıklarını, tanıklıklarını, TRT’den Nokta’ya, Yeni Gündem’den Sokak’a ve Radikal İki’ye gazetecilik serüvenini, tanıdığı onlarca insanı kendine özgü renkli, sivri dilli üslubuyla, hiç sakınmadan anlatıyor.



Tuğrul Eryılmaz 'Gazetecilik okulunu' bu kitapta topladı: '68'li ve Gazeteci'



Kitabın tanıtım metninden:



“… Gazeteciliğin de evrensel kuralları vardır. Ben de meslek hayatım boyunca bunlara bağlı kalmaya çalıştım. (…) En iyi bildiğim şey de gazetecinin tüm iktidarlara karşı bireylerin ve farklı toplulukların yanında olması evrensel ilkesini hiç aklımdan çıkarmadığımdır. Ana akımda çalıştığım 12 Eylül ve sonrası dönemlerde de bu ilkeyi hiç göz ardı etmedim.”



Memleket gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Tuğrul Eryılmaz sıkı bir 68’li: O “isyan günleri”nin coşkusunu hep içinde duymuş, Mülkiye günlerinde Hüseyin Cevahir’den Mahir Çayan’a Deniz Gezmiş’e dönemin gençliğinin sahip olduğu “daha iyi bir dünya yaratma” hayalini hiçbir zaman yitirmemiş bir 68’li. Eryılmaz aynı zamanda iyi bir gazeteci: Gazeteciliğin “sessizin sesi olmak” manasına geldiğini bilen, güçlüye karşı eyvallahı olmayan, doğru bildiğinin peşinde giden bir gazeteci.



Bir 68’liyle gazeteciliğin nasıl yapılması gerektiğine dair ders kitabı olarak bile görülebilecek, bir vakitler gazeteciliğin nasıl yapıldığını, günümüzdeyse nasıl yapılamadığını örnekleriyle ortaya koyan keyifli bir söyleşi…"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin