TSK'dan 'olumsuz' haberlere yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, bazı basın organlarında çıkan haberlerin, hiçbir hukuki, insani ve vicdani dayanağı bulunmadığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
TSK'dan 'olumsuz' haberlere yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, bazı basın organlarında çıkan haberlerle ilgili, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) kurumsal kimliği ile mensupları hakkında olumsuz algı yaratma çabasını içeren iddia ve yorumların, hiçbir hukuki, insani ve vicdani dayanağı bulunmadığı bildirildi.



Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında TSK'ya mensup bazı personelin gündemde olan bir yapılanma ile ilişkili olduğu iddia edilerek TSK'yı hedef alan haber ve yorumlara yer verildiği belirtildi.



Anılan haber ve yorumlarla, TSK içinde hiyerarşi ve disiplin dışı oluşumların teşkilatlanabildiği imajının yaratılmak istendiğinin üzüntüyle izlendiği vurgulanan açıklamada, "Kamuoyu nezdinde TSK'nın kurumsal kimliği ile mensupları hakkında olumsuz algı yaratma çabasını içeren iddia ve yorumların, hiçbir hukuki, insani ve vicdani dayanağı bulunmamaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.



İleri sürülen iddiaları araştırmak ve gerekli idari/adli işlemleri yapabilmek için bugüne kadar resmi istihbarat makamlarından somut hukuki hiçbir bilgi ve belgenin TSK'ya ulaşmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Diğer taraftan, TSK'nın, Anayasal ilkelere bağlı, yüce Türk milletinin ve devletinin hizmetinde, sadece yasalarla ve Hükümet direktifleriyle kendisine verilen görevleri yapan anayasal bir kurum olduğu bilgisi birçok defa kamuoyu ile paylaşılmıştır.



Her türlü yıkıcı, bölücü ve yasa dışı kişi ve oluşumlardan TSK'nın temizlenmesinin yasal bir görev ve sorumluluk olduğuna inanılmaktadır. TSK bu konu üzerinde önemle ve hassasiyetle durmuştur ve durmaya devam etmektedir. Ancak somut bilgi ve belgeye dayanmayan dedikodu mahiyetindeki maksatlı haber ve yorumlar ile TSK'nın ve mensuplarının yıpratılmaması ve ayrışmalara neden olunmaması için ülkesini ve milletini seven, ülkemizin birlik ve beraberliğine sözde değil özde önem veren her vatandaşımız tarafından azami hassasiyet gösterilmesi gerekliliğine inanılmaktadır.



TSK'nın kurumsal kimliğini ve personelini ilgilendiren her türlü iddia, titizlikle araştırılmakla birlikte somut bilgi ve belgeye dayanmayan kişileri karalamaya matuf haber ve yorum yapan ve bunu kasıtlı olarak medyaya sızdıran kişiler hakkında da hukuki yollara başvurulmuştur ve başvurulmaya devam edilecektir." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin