Trump’a bir tepki de ABD sinemalarından

George Orwell’ın 1984 romanından uyarlanan film, yeniden gösterime girecek.

Google Haberlere Abone ol
Trump’a bir tepki de ABD sinemalarından

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı Donald Trump, birçok Hollywood yıldızı tarafından protesto edilmişti, Trump'a bir tepki de sinemalardan geldi.



ABD’de 79 şehirdeki 90 bağımsız sanat sineması, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın gerçekleri kafasına göre yeniden kurgulamasına bir tepki olarak, George Orwell’ın 1984 romanından uyarlanan filmi, 4 Nisan günü topluca yeniden gösterime sokmayı kararlaştırdı. Sinema Birleşik Devletleri’nin gerçekleştirdiği bu sanat protestosuna, Kanada’nın Toronto şehrinde bulunan ‘The Royal’ sineması da katılacak. Amerika Bülteni'nde yer alan habere göre, John Hurt’un Winston Smith’i canlandırdığı film ilk kez 1984 yılında gösterime girmişti.



4 Nisan, romanın kahramanı Winston Smith’in günlüğüne ilk notu yazdığı gün olması nedeniyle seçildi. Kampanyanın organizatörleri yayımladıkları ortak açıklamada şöyle dediler:



"Orwell’in, kendi gerçeklerini kurgulayıp üreten, herkesin kendisine topyekün itaat etmesini bekleyen, yabancıları şeytanlaştıran bir hükümet portresi hiç günümüzdeki kadar gerçeği yansıtmamıştı."



Romanda Winston Smith, ‘gerçeklik bakanlığında’ çalışan ve gerçekleri hükümetin ve onun liderinin istediği gibi yeniden kurgulamakla görevli memurlardan biri.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin