Trump: Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir

ABD Başkanı Donald Trump, dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını kameraların önünde açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Trump: Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir

ABD Başkanı Donald Trump, dünyayı ayağa kaldıran Kudüs kararını kameraların önünde açıkladı ve "Ben artık zamanı geldiğine inanıyorum. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma vakti gelmiştir. Büyükelçiliği Kudüs'e taşıma talimatı veriyorum." açıklamasında bulundu. Trump'ın bu kararıyla, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan tarihteki ilk ülke ABD oldu.



ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'le ilgili yeni yaklaşımını ilan etti.



İsrail ile Filistin arasındaki sorunlara yeni bir perspektifle bakmak gerektiğini dile getiren Trump, ABD'nin Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıdığını belirtti.



1995 tarihli "Kudüs Yasasına" atıf yaparak o tarihte ABD'nin Kudüs'ü İsrail'n başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini de Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Trump, "20 yıldan uzun süredir tüm başkanlar bu yasanın gereğini yapmayı ertelediler ve buna gerekçe olarak barış çabalarını gösterdiler. Bu sürenin ardından şu anda daha önce olmadığı kadar İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barışa yakınız. Dolayısıyla şu anda Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin