Habertürk'ten ayrılmıştı, TRT ile anlaştı! Hangi göreve getirildi?

Deneyimli gazeteci, Habertürk TV'den ayrıldıktan sonra TRT Haber ile anlaştı.

Google Haberlere Abone ol
Habertürk'ten ayrılmıştı, TRT ile anlaştı! Hangi göreve getirildi?

Habertürk TV'de yaşanan atamalar sonrasında kanalla yollarını ayırma kararı alan İhsan Yılmaz, TRT Haber ile anlaştı.



Ciner Medya Grubu'nda Gazete Habertürk'ün kapatılması taşları yerinden oynatmıştı. Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği’ne getirilmiş, yardımcılığına ise Kürşad Oğuz atanmıştı. Kanalda dengeleri değiştiren bu kritik atama sonrası, Habertürk TV’nin Haber Koordinatörü Şükran Pakkan ile Haber Müdürü İhsan Yılmaz, ‘yeni yapılanmada yer almak istemediklerini’ belirterek, ayrılık kararı almıştı.



O isimlerden İhsan Yılmaz, artık TRT Haber'de görev yapacak. Deneyimli isim TRT Haber İstanbul Haber Müdürlüğü görevine getirildi.



Habertürk'ten ayrılmıştı, TRT ile anlaştı! Hangi göreve getirildi?



İhsan Yılmaz kimdir?



İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan İhsan Yılmaz mesleğe 1991 yılında Günaydın gazetesinde muhabir olarak adım attı. 1993 yılında Star TV’ye transfer oldu. 1994 yılında ise politika muhabiri olarak Milliyet Gazetesi’ne geçti.



17 yıl çalıştığı Milliyet’teki son 10 yılında Haber Araştırma Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. Milliyet gazetesinin Demirören grubuna satıldığı 2011 yılında Milliyet’ten ayrıldı. Gazeteden sonra yeniden televizyona dönüş yaptı ve A Haber ile anlaştı. A Haber’de Şef Editör olarak görev yaptı. 2017 yılının Ekim ayında Habertürk TV'ye Haber Müdürü olarak transfer oldu. Temmuz 2018'de Habertürk ile yollarını ayırdı.



Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimi de alan İhsan Yılmaz mesleğin örgütlenme ve akademik alanında da çalışmalar yaptı. Türkiye’nin en büyük ve yaygın gazetecilik meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulundu. Son iki dönemde ise TGC Yönetim Kurulu’na seçildi.



Yılmaz Türkiye’nin en önemli gazetecilik ödülü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri ile en köklü ödüllerden biri olan Sedat Simavi Ödülleri’nin ‘televizyon’ dallarının jürisinde bulunuyor.



İhsan Yılmaz TGC ile Conrad Adenauer Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu yerel basın eğitim seminerlerinde eğitmen olarak görev alıyor. ‘Televizyon haberciliği’, ‘Haber yazım teknikleri’ ve ‘Haber merkezlerinin muhabirlerden beklentileri’ gibi konularda yerel basın mensuplarına sunumlar yapan Yılmaz birçok üniversitede de meslekle ilgili seminerler veriyor.



Deneyimli gazetecinin ‘Sınanmamış Kadın’ isimli bir öykü kitabı da bulunuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin