TRT'nin yeni dizisi 'Gurbette Aşk Bir Yastıkta' başlıyor. Kadroda hangi isimler yer alıyor?

Pazar günü ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak diziden detaylar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin yeni dizisi 'Gurbette Aşk Bir Yastıkta' başlıyor. Kadroda hangi isimler yer alıyor?

TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak 'Gurbette Aşk Bir Yastıkta' isimli dizi yıllar evvel Türkiye’den Almanya’ya göçmüş olan Türkiyeli ailenin hikayesini konu alıyor. 



Hisseli Harikalar yapımcılığında, yönetmenliğini Hamdi Alkan'ın yaptığı dizinin senaryosunu Caner Güler, Ömer Pınar ve Volkan Girgin yazıyor. Başrollerini Cezmi Baskın, Gökhan Alkan, Müge Boz, Wilma Elles ve Serhat Özcan’ın paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda Sinan Çalışkanoğlu, Zuhal Yalçın, Bihter Dinçel, Sina Özer, Erdem Baş, Derya Uçar, Derya Beşerler, Sılay Ünal, Emre Cilasun, Metin Yıldırım, Kaan Yılmaz ve Kerem Fırtına yer alıyor. 'Gurbette Aşk Bir Yastıkta' 24 Kasım Pazar günü, saat 19.50’de ilk kez izleyiciyle buluşacak.



Dizinin konusu:



Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Türkoğlu ailesinin en büyük oğlu Osman Almanya’da Makine Mühendisliği okuyan dürüst ve mert bir gençtir. Aynı üniversitede "Sprachen und Kulturen der islamischen Welt" (İslam Dünyası’ndaki Diller ve Kültürler ve Tarih okuyan Nina’yla aşk yaşamaktadır. Nina, hem okuduğu dal nedeniyle hem de Osman’la olan ilişkisinden dolayı Türk kültürünü tanıyan bilen ve seven bir kızdır. Aşıklar okul biter bitmez evlenmek niyetindedirler. Fakat başlarında çok büyük bir dert vardır. Osman’ın babası Salih...



Salih, 30 yıldır Almanya’da yaşayan bir Rizeli’dir. Mütedeyyin, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir adamdır. Çabuk sinirlenir, öfkelenir ama siniri saman alevi gibidir ve bu alevi söndüren tek şey sabrın ibadetin en üst mertebesi olduğunu bilmesidir. Almanya’da yaşamaktadır ama Alman kültürünü öğrenmiş olsa da, Almanya’da Türk gibi yaşamayı seçmiştir. Köyden peynirini, turşusunu, mısır ekmeğini getirmekte ve getirtmektedir, geleneklerini hala Köln’de yaşatmaktadır.  



Dönerci Salih’in en büyük korkusu ise çocuklarının Alman gençlerine uyup kendi öz değerlerinden uzaklaşmaları ve kendi kültürlerini unutmalardır. Bu yüzden çocuklarının üzerine titremektedir. Ama korktuğu şey ona bir adım uzaklıktadır."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin