TRT'nin yeni dizisi Arap kanalında

Arap kanalı 'Diriliş-Ertuğrul' dizisinin setini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin yeni dizisi Arap kanalında

Zeynep Özek'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4 kanalı için hazırladığı 'Turki Ekstra' programında 10 Aralık Çarşamba günü TRT1'de ekrana gelecek 'Diriliş-Ertuğrul' dizisinin setinde yapılan röportajlar ekrana getirildi.



Sunucu Liana Dahdouh'un'un sorularını yanıtlayan dizisinin 'Ertuğrul Gazi'si Engin Altan Düzyatan, giydiği kostümlerinin o döneme uygun olduğunu söyledi. Tüm çabalara rağmen üzerindeki malzeme ağırlığının hafifletemediğini anlatan Düzyatan, şöyle dedi:



"Üzerimdeki deri nereden baksanız 5 kilo. Benim kullandığı kılıç, gerçek ağırlığında; yaklaşık 1.5 kilo. Savaş sahnelerinde biraz daha gerçekçi olmasını istediğim, o zamanki insanların neler çektiklerini bir şekilde öğrenmek ve çok da şık göründüğü için gerçek kılıçla savaşıyorum. Atla birlikte seyahat etmeye başladığımız ya da savaştığımız zaman yaklaşık üzerimize 20 kilo ağırlık biniyor. Şu an üzerimde yaklaşık 7 katman var. Bunun keyfi de başka. 'Şu anda daha rahat bir işte çalışmayı tercih eder miydin?' dersen, etmezdim. Bu işin içinde olmak benim için çok zevkli"



Düzyatan, o dönem ile bugünkü yaşam arasında çok büyük fark olduğunu ifade ederken bir soru üzerine, "Bizim dönemimizde sevgiyi göstermek daha bir rahatmış. Sevgimizi göstermeyi bir şekilde önemli buluyor ve bunu göstermeyi tercih ediyoruz. Kadınlar da bunu bekliyorlar. Ama o dönemde kadınların sevgilerini gösterme şekilleri bizimkinden bir hayli farklı. Her şeyden önce bir hayli sakin çok daha mesafeli çok daha birbirine gözlerle hitap edilen şeyler var" diye konuştu. 



Engin Altan Düzyatan, aşkın insanı yaşama bağladığını, ömrün, aşk aramakla ve doğru insanı bulmakla geçtiğini ifade ederken, "Eğer bulduysanız ve o aşkın içindeyseniz hayat sizin için bir şekilde rahatlıyor. İşinize ve diğer yaşamınıza konsantre olacak alanınız oluyor. Bulamadıysanız ömrünüz o aşkı aramakla geçiyor. Bir şekilde konsantrasyonunuz hep dağınık oluyor" dedi. 



Daha önce 'Fetih 1453'te oynayan Cengiz Coşkun da bu dizideki rolünü yadırgamadığını, kendisini bu kostümlerle doğmuş, o döneme aitmiş gibi hissettiğini söyledi. 



Arap dünyasında 'Fatima' adıyla ekrana gelen 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisiyle tanınan ve sonra 'Muhteşem Yüzyıl'da da oynayan Kaan Taşaner ise, "Muhteşem Yüzyıl'da sakalsız bir hadımı oynuyordum. Oradan buraya nasıl geçtim ben de bilmiyorum. Burada Alp oldum" diye espri yaparken, "Bir oyuncu için epik bir dünya kurmak çok daha keyifli" dedi. Taşaner, Ertuğrul Gazi dönemi ile günümüzün arasında yemek yeme, konuşma, yürüyüş biçimlerinin çok farklı olduğunu ekledi.(DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin