TRT'nin yayınlamadığı görüşlerini köşesinde yazdı

Bireysel emeklilikle ilgili sokak röportajı yapan TRT ekibi öyle bir isme denk geldi ki...

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin yayınlamadığı görüşlerini köşesinde yazdı

Yurt gazetesinin çalışma hayatı konusunda uzman yazarı Atilla Özsever TRT ekibiyle arasında geçen, ancak yayınlanmayan diyaloğunu ve bireysel emeklilik sistemiyle ilgili görüşlerini bugün köşesinde yazdı.



İşte o yazı:



Kamusal emekliliğe darbe



Önceki gün öğle vakti Harbiye’den Taksim’e doğru yürürken İstanbul Radyo Evi’nin önünden geçiyordum. Bir TRT ekibi, binadan yeni çıkmış halkla röportaja hazırlanıyordu. Ne yapacaklarını sordum. “Bireysel emeklilik konusunda halkın görüşünü alacağız” dediler. Ardında da eklediler, “İlk sizinle konuşalım”.



“Olur ama ben bireysel emekliliğin aleyhinde konuşurum” dedim. Ekip sorumlusu kadın muhabir, “O zaman olmaz” dedi. Ben de, “TRT, kamu hizmeti yapan bir kurum. Ayrıca halkın vergilerinden gelir sağlıyor. Ama sizi anlıyorum, iktidarın görüşleri doğrultusunda yayın yapıyorsunuz” diyerek sözlerimi tamamladım. Fakat hızımı alamadım ve devam ettim:“Pinochet’i tanır mısınız?” Kadın muhabir, “Evet, bir diktatördü” dedi. “İşte” dedim: “O diktatör, 1981 yılında Şili’de kamusal emekliliği tasfiye edip bireysel emekliliği zorunlu hale getiren dünyadaki ilk kişidir”. Sonra TRT ekibi kayda almasa da bilgileri olsun diye kısaca bireysel emeklilikten söz ettim. Şimdi söylediklerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum…



Yazının devamını okumak için tıklayın


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin