TRT’nin ödüllü projesi Gençler için Gazetecilik, Birleşmiş Milletler’de anlatılacak

TRT bünyesinde 2017 yılında "pozitif değişime ilham olmak" sloganıyla kurulan sosyal sorumluluk girişimi TRT World Citizen tarafından başlatılan ve bugüne dek gazetecilik mesleğini yüzlerce gençle buluşturan Gençler için Gazetecilik (Journalism for Juniors) Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde düzenlenen bir panelde anlatılacak.

Google Haberlere Abone ol
TRT’nin ödüllü projesi Gençler için Gazetecilik, Birleşmiş Milletler’de anlatılacak

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Misyonu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Gençlik Temsilciliği  ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği işbirliğinde düzenlenen panel, “Sürdürülebilir Bir Gelecek Yaratmak: Gençleri ve Savunmasız Toplulukları Güçlendirmek” başlığıyla insani  yardım ve kalkınma alanında çalışma sürdüren, farklı sektörlerden isimlerin katılımıyla 11 Şubat’ta Birleşmiş Milletlerde gerçekleşecek. Panelde Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı Direktör Yardımcısı Richard Towle, Birleşmiş Milletler Gençlik Elçisi Jayathma Wickranamayake, Akademisyen Prof. Talip Küçükcan, TRT World Araştırma Direktörü Pınar Kandemir ve SETA DC Araştırma Direktörü Kılıç Buğra Kanat konuşma yapacak.

Düzenlenen panelde, dijital alanda aktif olan medya kuruluşlarının, yaşam koşulları nedeniyle kendini ifade etme fırsatı bulamayan bireylere ve toplumlara nasıl fayda sağlayabileceği, gençlerin sosyal gelişimlerine ne şekilde olumlu katkıda bulunabileceği tartışılacak.

2019 yılında medya sektörünün en prestijli ödüllerinden olan IBC’nin ‘Sosyal Etki’ ödülüne layık görülen Gençler için Gazetecilik Programı gazetecilik mesleğini, yeni medya ve teknolojinin sunduğu olanaklarla birleştirerek dezavantajlı gençlerle buluşturmayı hedefliyor. Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında bulunan yüzlerce genç, Gençler için Gazetecilik programına katılarak dijital medya üzerinden haber yapma eğitimi aldı. Türkiye’nin pek çok şehrinin yanı sıra Kabul, Çobanbey gibi lokasyonlarda da eğitimler düzenleyen TRT World Citizen, bu eğitimin planlanması ve uygulanması süreçlerinde Milli Eğitim Bakanlığının yanı sıra TIKA ve YTB gibi kurumlarla da işbirliği yapıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin