TRT'nin korsan yayını soruldu, RTÜK Başkanı'nın cevabı ne oldu?

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, Galatasaray - Borussia Dortmund maçının bir kısmının, TRT Spor'un internet sitesinde canlı olarak yayınlanması hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin korsan yayını soruldu, RTÜK Başkanı'nın cevabı ne oldu?

Esenler Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde 'Türkiye’de Görsel, İşitsel Medya ve Toplum' konulu bir konferans düzenlendi.



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun'un konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da katıldı.



Konferansta vatandaşlara görsel ve işitsel medyanın tarihi hakkında bilgiler veren RTÜK Başkanı Dursun radyo ve televizyon yayınlarının Türkiye'de çok çeşitliliği ve renkliliği ifade ettiğini söyledi.



'TRT KAMU YAYINCILIĞI YAPIYOR'



TRT kanalının tarihi ve yayın politikası hakkında da konuşan Davut Dursun, kanalın yapmış olduğu işin kamu yayıncılığı olduğunu söyledi. TRT'nin özerk bir yapıda olduğuna vurgu yapan Dursun konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı:



"Biz bu kendi sektörümüzde kamu yayıncılığı diyoruz. Devlet yayıncılığı demiyoruz, kamu yayıncılığı diyoruz çünkü devlet yayıncılığı dediğimiz zaman her şeyin devlet tarafından yapıldığı gibi bir mantık gelişiyor. Oysa ki TRT’nin belli bir özerkliği var, özel bir kanunu var. Özerklik mantığı içerisinde yönetim şekilleniyor."



CANLI MAÇ YAYIN REKLAMLARINA YENİ DÜZENLEME



RTÜK Başkanı Davut Dursun kurulun yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Canlı yayın reklamları konusunda Avrupa'da inceleme yaptıklarını söyleyen Dursun, maç esnasında hiçbir şekilde reklamın ekrana çıkmayacağını açıkladı.



Dursun, "Canlı yayın devam ederken bant reklam serbestti. Bütün Avrupa ülkelerini incelettim. Onlarda maç devam ederken bant yayınının hiç olmadığını gördük. Biz de Avrupa'daki bu modeli aldık. Canlı maç yayınlarında artık hiçbir reklam yayınlanmayacak" dedi.



'TELİF KONUSUNA KARIŞMIYORUZ'



Konferans sonunda soru cevap kısmında gündeme ilişkin sorulara cevap veren Dursun, Galatasaray-Borussia Dortmund maçının TRT Spor'un internet sitesinde canlı olarak yayınlanmasına yönelik olarak sorulan soruyu cevapladı. CHP milletvekili Melda Onur'un da konuyu Meclis gündemine taşımasının ardından merak konusu olan olayın RTÜK'ün ilgi alanında olmadığını söyleyen Davut Dursun, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:



"Bizim ilgi alanımıza girmiyor çünkü o tamamen ticaret hukuku çerçevesinde tartışılacak bir konu. D-Smart'ın yayın hakkını elinde tutması ve hukuki bir ihlalin olması mahkemenin vereceği bir karardır. Bizimle bir ilgisi yok bunun. Biz telif işlerine karışmıyoruz."



Program sonunda Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, günün anısına Davut Dursun'a plaket ve hediye verdi. (İHA)



TRT'DEN KAÇAK YAYIN!



TRT BİNASINA GECE YARISI BASKINI!



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin