TRT'nin 'girişimcilik' yarışması: Organik hoşaf, alzheimer çipini yendi!

TRT Haber'de 'Bir Fikrin mi Var' yarışmasında 'Organik Hoşaf' projesi finale gitmeye hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin 'girişimcilik' yarışması: Organik hoşaf, alzheimer çipini yendi!

TRT Haber'de yayınlanan 'Bir Fikrin mi Var' yarışmasında 3 proje arasından 'Organik Hoşaf' projesi finale gitmeye hak kazandı. Finalde yarışmayı 'hız ayarlı yol kasisi' projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşler kazandı.



TRT’de düzenlenen “Bir Fikrim mi Var” isimli yarışmada batmayan deniz gözlüğü, portatif fizik tedavi cihazı ve organik hoşaf fikirlerinin yarıştığı programda finale gitmeye hak kazanan proje organik hoşaf oldu. "Organik hoşaf" projesinin finale kalması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.



Finali 'hız ayarlı yol kasisi' projesi kazandı



"Organik hoşaf" projesinin de finalde yer aldığı yarışmayı "hız ayarlı yol kasisi" projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşler kazandı.



Yapım şirketinden açıklama



"Bir fikrim mi var" yarışmasının yapımcı şirketi yaşanan tartışmalarla ilgili sosyal medyadan bir açıklamada bulundu.



Yapımcı şirketin açıklaması:



Tam 10 yıldır ekranlarda olan bilim değil girişimcilik yarışması "Bir fikrin mi var"ın kazananı hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerdir. Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise Hoşaf üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş - sonra da elenmiştir."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin