TRT'nin canlı yayını RTÜK'e şikayet edildi

Kanalda ekrana gelen yayın hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
TRT'nin canlı yayını RTÜK'e şikayet edildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu'na CHP adına Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan başvuruda bulundu.



CHP, şikayet başvurusunda, "TRT Haber isimli kanal 08 Şubat 2015 tarihinde AKP İstanbul İl Kongresini canlı olarak 13.45-15.02 saatleri arasında tamamen taraflı, adalet duygusu ile bağdaşmayan, hukuk ve kanuna açıkça aykırı bir şekilde toplam 77 dakika yayınlamıştır. AKP’nin İstanbul İl Kongresi’nin hemen hemen tamamını canlı yayında topluma aksettirmesi devletin televizyonuna olan güveni sarsmaktadır. Bunun yanı sıra yayın incelendiğinde birçok kanun maddesi ve ilkeyi ihlal ettiği görülmektedir" dedi.



CHP, devletin kontrolü altındaki medya organlarının kamu vicdanını yaralamayacak şekilde 'Adil Yayın İlkesi' uyarınca daha titiz ve özenli bir şekilde tarafsız, adil ve hukuka uygun yayın yapmalarının gerektiğine dikkat çekerken, "TRT milletin verdiği vergiler ile yayın yapan bir kuruluş olup, iktidar partisinin il kongresinin tamamını canlı yayında vermesi Adil Yayın İlkesini ihlal etmektedir" vurgusu yaptı.



CHP, anayasayı ihlal ettiğini savundukları devlete ait yayın kuruluşu TRT hakkında 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanun'unda ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'nda düzenlenen yaptırımların uygulanmasını talep etti. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin