TRT'den 'Suriyeli çocuk' açıklaması: Provokasyondan öteye gitmez!

'Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?' sorusu üzerine 'kendimi patlatırdım' diyen Suriyeli bir çocuğunun görüntülerini yayınlayan TRT, tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'den 'Suriyeli çocuk' açıklaması: Provokasyondan öteye gitmez!

TRT Belgesel kanalında yayınlanan 'Pusula Doğu' isimli programda Suriyeli bir çocuğa sorulan "savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" sorusuna, çocuğun verdiği "kontrol noktasında kendimi patlatırdım" yanıtının yankısı sürüyor. TRT'den konuya ilişkin yapılan açıklamada "Pusula Doğu" belgeselinin fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkinin kurguymuş gibi algılanmasının sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmeyeceği belirtilerek, TRT'nin milli ve manevi değerleri gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyeceği bildirildi.



Hürriyet'te yer alan habere göre, TRT'den yapılan yazılı açıklamada, kurumun kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğu ile hareket ettiği, tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirdiği ifade edildi.



Her gün yüzlerce programın üretildiği bu büyük yapı içinde yayınlarla ilgili eleştirilerin her zaman olabileceğine işaret edilen açıklamada, TRT Belgesel kanalında yer alan "Pusula Doğu" belgeselinin fragmanında babası Suriye'de rejim güçleri tarafından öldürülen küçük bir kız çocuğunun söylemlerinin, "çocukları savaşa özendiriyormuş" gibi çarpıtılarak bazı çevrelerce eleştiri odağı haline getirildiği kaydedildi. 



Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 



"Bilindiği üzere belgesellerde kurgu yapılmaz, gerçekler çarpıtılmaz, duygusal tepkiler yönlendirilemez. Bu nedenle belgesel fragmanında küçük bir çocuğun gösterdiği tepkiyi bir kurguymuş gibi algılayıp, algılatıp insanların aklını karıştırmak sonuçsuz bir provokasyondan öteye gitmez. TRT her zaman milli ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyerek insanımıza ve ülkemize hizmete devam edecektir."  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin