TRT'den Ramazan'a özel dizi

TRT ekranlarında Ramazan ayına özel bir dizi izleyiciyle buluşuyor. İşte Kuşlarla Yolculuk isimli yeni dizinin oyuncu kadrosu, konusu, yayınlanma tarihi ve diğer detayları!

Google Haberlere Abone ol
TRT'den Ramazan'a özel dizi

TRT 1’in Ramazan ayına özel yayın ve yapımlarına yeni bir dizi daha katılıyor: “Kuşlarla Yolculuk”

Feridüddin Attar’ın “Mantık’ut Tayr” isimli eserinden uyarlanan 29 bölümlük dizi, Ramazan ayı boyunca her gün saat 18.50’de TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

24 Nisan itibarıyla TRT 1 ekranlarında her gün yayınlanacak olan Kuşlarla Yolculuk dizisinin oyuncu kadrosunda Erdinç Gülener, Tuncer Salman, Derda Yasir Yanal, Sabahattin Yakut, Hamdi Alp, Halit Can Ünal gibi isimler yer alıyor.

Her bir bölümünde Mantıku't-Tayr adlı eserdeki 9 kuşu simgeleyen dervişlerin ve “Hüdhüd”ü simgeleyen Şeyhin hayata bakış açılarını, yaşam felsefelerini, evren, doğa ve insanla ilişkilerini değerlendirdiği öyküler işleniyor. Dizinin her bir bölümünde dervişlerin kendileri ile imtihanları, düşünce ve tutumları, Şeyhin tasavvur, telkin ve tavsiyeleri eşliğinde izleyiciye aktarılıyor.

Kuşlarla Yolculuk dizisinin her bir bölümünde dokuz ayrı kuşun yanı sıra “papağan kuşunu temsil eden ve “ölümsüzlük iksirini” bulma arzusunu sergileyen Seyyah’ın da maruz kalacağı “imtihan” vesilesiyle Şeyh’in rehberliğine duyacağı ihtiyaç ayrıca işleniyor.

Yapımcılığını ve proje tasarımını Akli Film Emre Konuk’un gerçekleştirdiği dizinin yönetmenliğini Sedat İnci üstleniyor. “Kuşlarla Yolculuk” dizisinin senaryosu ise, Serdar Özönalan ve Hasan Erimez kaleme alıyor. projenin konsept danışmanlığını Dr. İbrahim Halil Üçer üstleniyor.

 

Etiketler trt dizi derviş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin