TRT'den kötü sürpriz!

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşesinde TRT'nin 23 Nisan etkinliklerindeki sürprizini ve iki farklı konuyu daha kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'den kötü sürpriz!

Sina Koloğlu'nun bugünkü yazısı şöyle:



"TRT'den kötü sürpriz



Aynen böyle oldu. Yakından tanıdığım bir aile     23 Nisan şenliklerine gelen ülkelerden birinin ekibinde yer alan minik öğrenciyi evlerinde konuk etti. Keyifli bir tatil düşü vardı. Ama olmadı. Çünkü küçük çocuk kaldığı süre içinde provalara gitmekten İzmir’i ancak gösteri günü görebildi! Peki neden böyle oldu? Gelmeden önce TRT, katılacak ülkelere hazırlayacakları gösterilerin 3 dakikayla sınırlı olduğunu söylemişti. Küçükler de hazırlıklarını buna göre yaptılar. Fakat bu gösteriye üç gün kala ‘gösteriler 3 dakika değil 1 dakika olacak’ dediler. Bu ne demekti? Tüm yapılan hazırlıkların çöpe atılıp yeniden koreografilerin yapılmasıydı. Hem gösteri hem de tatil yapmaya gelen küçükler, gece gündüz ‘bir dakikalık yeni gösterileri’ için çalışmaya başladılar. Zamana karşı yarıştılar ve sonunda bitap düştüler.

Bir de işin gösteri tarafı vardı sahnede. Gong çalıyor, ülkelerini temsilen çıkan küçükler gösterileri hızla bitirip iniyor, ardından bir başka ülke hızla sahneye gelip aynı zaman diliminde bitirip iniyordu. İki saat gibi bir sürede ‘hızlı bir şekilde’ 35’inci 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği bitti. Bu arada bizim tanıdık ailenin yanına gelen çocuk bu koşuşturma içinde akşam yatağı zor görmüş. Ülkesine de hasta olarak gitmiş!"



Yazının devamı için tıklayın


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin