TRT'den ibretlik dizi

TRT1'in yeni gençlik dizisi ekran macerasına başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
TRT'den ibretlik dizi

Ayhan Özen'in yönetmenliğinde Furkan Palalı, Tolga Güleç, Dolunay Soysert, Sultan Ulutaş, Deniz Barut, Orçun Koray Kaygusuz, İsmail Hakkı ve Hakan Vanlı gibi isimleri bir araya getiren TRT'nin yeni gençlik dizisi 'Son Çıkış', 8 Ağustos Cumartesi günü ekran macerasına başlıyor.



Ayhan Özen yönetmenliğinde, ünlü oyuncuları genç isimlerle buluşturan dizinin yapımcılığını Estet Film, prodüktörlüğünü de Ömer Kalli üstleniyor. Kötü yola sapmış gençleri tekrar hayata kazandırma çabalarının anlatıldığı dizi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de toplumsal bir tehdit oluşturan uyuşturucu madde kullanımının genç hayatlar üzerindeki dramatik etkisini öyküleştiriyor. 



Ömer Miraç Yaman'ın Apaçi Gençlik isimli kitabından yola çıkılarak hazırlanan dizinin senaryosu, Yeşilay Bilim Kurulu Üyelerinin denetiminde, uzman bir ekip tarafından kaleme alındı. Özellikle büyük şehirlerin varoş olarak isimlendirilen kesimlerinde yaşayan gençleri ve lise öğrencilerini tehdit eden bir sosyal yarayı konu eden bu diziyle TRT, kamu yayıncılığının gereğini de yerine getirne vizyonunu üstleniyor. İstanbul'da 10. Sınıfta okuyan lise öğrencileri arasında yapılan ve sigara ile tanışma oranını yüzde 50, uyuşturucu ile tanışma oranını % 9, alkol kullanımı oranını da üçte bir olarak gösteren bir araştırma, bu sosyal yaranın oluşturduğu tehdidi gözler önüne seriyor.



Dizinin öyküsü, toplum genelinin çoklukla görmezden geldiği, ötekileştirdiği ve uzak durduğu gençlere, rol model olabilecek kişilerin sorumluluk almasıyla bir kurtuluş umudu, mahvoluşa giden yolda bir 'son çıkış' fırsatı sağlanması üzerine kurulu.



İstanbul'un kenar bir mahallesinde başlayan hikâyesinde, bir anlık hatanın yükünü omuzlayan Kenan (Furkan Palalı), Cesur (Tolga Güleç) ve Zeynep (Sultan Ulutaş) arasındaki olaylar hırs, tutku, pişmanlık dolu bir serüven ile ilerliyor. İmam Yusuf (Orçun K. Kaygusuz) ve Öğretmen Nilüfer (Deniz Barut) ise 'Bir kereden bir şey olmaz' diyerek girdikleri karanlık yolda, hayalleri yavaş yavaş yok olan gençlere 'Son Çıkış' için bir umut ışığı oluyorlar. Yusuf ile Nilüfer'in geçmişten taşıdıkları aşk, dizinin ilerleyen bölümlerinde bu gençler için omuzlarında hissettikleri güçlü bir ele dönüşüyor. Dolunay Soysert tarafından canlandırılan Jülide, İsmail Hakkı’nın oynadığı Kafkas ve Hakan Vanlı'nın ekranda hayat verdiği 'Lostra' lakaplı karakterler de dizi öyküsünde önemli bir yer tutuyor.



Dizi, her cumartesi saat 20.00'de TRT1'de ekrana gelecek.



"TRT'nin 'Son Çıkış'ı" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin