TRT'den 'buz pateni' açıklaması! Yarışları yayınlayacak mı?

Kadın yarışmacıların dekolte giymesi nedeniyle buz pateni yarışlarını yayınlamayacağı iddia edilen TRT'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
TRT'den 'buz pateni' açıklaması! Yarışları yayınlayacak mı?

Rusya Soçi'de gerçekleşecek olan kış olimpiyatlarının yayın haklarını alan TRT'in kıyafet hassasiyeti nedeniyle kadınlar buz pateni yarışlarını yayınlamayacağı söylenmişti. 



TRT bir basın açıklaması yayınlayarak bı iddiaları yalanladı ve buz pateni yarışlarının da yayınlanacağını duyurdu. Yapılan açıklamada; TRT'nin kadın sporcuları ekrana getirmek istemediği iddialarına tepki gösterildi ve sansürcü şeklinde yorum yapanları da özür dilemeye davet etti. 



TRT'den yapılan açıklama şu şekilde:



"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya ortamında; TRT’nin 7 Şubat’ta Rusya Soçi’de başlayacak olan “2014 Kış Olimpiyatları’nı yayınlamayacağına” dair haberler yer almaktadır. 



TRT, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nı yayınlayacaktır. 



TRT bu yayın plan taslağını, bir ay önceden planlamıştır ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonası da yer almaktadır.



TRT’nin kadın sporcuları ekrana getirmediğini iddia edenlere şu hatırlatmalarımız olacak:



12 - 15 Aralık 2013’de,  Danimarka’nın Herning kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası’nı canlı olarak ekranlara getirdik. 



2012 Londra Olimpiyatları’nda kadın spor branşlarının tamamı yayınlanmıştır. 



İstanbul’da yapılan ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin katıldığı WTA Tenis Şampiyonası 22 – 27 Ekim 2013 tarihlerinde yine TRT’den yayınlandı. 



Ayrıca, 2010 yılında Bayanlar Dünya Futbol Kupası maçları yine bu ekrandan izleyiciyle buluştu. Söz konusu organizasyon  yine önümüzdeki dönemde yine  TRT’de yayınlanacak.



TRT’nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra; TRT SPOR ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin