TRT'deki atama soruldu, Arınç yanıtladı!

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Sayıştay Başkanı Recai Akyel'in kardeşi Yusuf Akyel'in araştırmacı olarak TRT'ye alınmasıyla ilgili bir soru önergesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
TRT'deki atama soruldu, Arınç yanıtladı!

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, TRT'yi denetleyen kurum olan Sayıştay’ın Başkanı Recai Akyel’in kardeşi Yusuf Akyel'in araştırmacı olarak TRT'ye alınmasını sordu.

 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, TRT'yi denetleyen kurum olan Sayıştay’ın Başkanı Recai Akyel’in kardeşi Yusuf Akyel'in araştırmacı olarak TRT'ye alınmasını sordu. TRT, daha önce de kendisi ile ilgili davalara bakan Danıştay’ın Genel Sekreteri Taci Bayhan’ın öğretmen eşi Hayrünnisa Bayhan’ı, araştırmacı olarak TRT’ye aldığını hatırlattı.



Soru önergesine cevap veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise bakanlık sorumluluğundaki Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, kamu tüzel kişiliğine sahip tarafsız bir yayın kuruluşu olan TRT'nin, faaliyetlerini Anayasa, 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu ve ilgili mer'i mevzuat hükümleri çerçevesinde yürüttüğünü, tüm atamaların hizmet ihtiyaçları, kariyer ve liyakat ilkeleri gözetilerek yapıldığını söyledi.



Arınç, "Lisans Eğitimini Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü'nde, yüksek lisans eğitimini ise Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü Spor Yönetimi Bilimleri Programı Bölümü'nde tamamlayan Yusuf Akyel, Kırşehir Belediye Başkanlığı emrinde özel kalem müdürü olarak görev yapmaktayken, 12.07.2012 tarihinde TRT Spor Kanal Koordinatörlüğü emrine araştırmacı unvanı ile naklen atanmıştır. Anılan şahıs, halen aynı birimde görevini sürdürmektedir" dedi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin