TRT'de darbe bildirisini okutan Yarbay tutuklandı

Korsan darbe bildirisini okutan yarbay hakkında karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
TRT'de darbe bildirisini okutan Yarbay tutuklandı

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi sırasında TRT'de sözde darbe bildirisini okutan Yarbay Ümit Gençer'in tutuklandığı öğrenildi.



Edinilen bilgiye göre, Gençer, dün getirildiği Ankara Adliyesinde, savcılık sorgusu sonrasında tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 



Hürriyet'te yer alan habere göre; Gençer, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinin ardından tutuklandı.



Ankara'da, çeşitli rütbelerdeki 339 asker dün tutuklanmıştı.



 12 Eylül 1980'den yaklaşık 36 yıl sonra yaşanan darbe girişiminde kendilerine 'Yurtta Sulh Konseyi' adını veren cuntacılar TRT'yi de basmıştı. Cuntacılar TRT spikeri Tijen Karakaş'a sıkıyönetim bildirisini okutmuştu. Karakaş o anları şöyle anlatmıştı:



"Stüdyomuzda ve haber merkezimizde alıkonulduk. Bir anda tehdit edildik, her hareketimiz izlendi. Silahlı kişiler tarafından bildiriyi okumaya zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini bize zarar vermeyeceklerini ve milletin iyiliği için yaptıklarını söyleyen silahlı bir grup tarafından alıkonulduk. Ellerimiz arkadan bağlandı. silahla tehdit ederek, bir bildiri okumamı istediler. O bildiriyi canlı olarak yayınlayacaklarını ve tüm Türkiye'den yayınlayacaklarını ifade ettiler. O şartlarla okudum"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin