TRT YENİDEN YAPILANIYOR!

Hantal yapısı ile tartışmalara neden olan TRT, küçültülüyor. 2594 sayılı TRT Kanunu´nda yeni düzenlemeler yapılırken, TRT sadece TRT-1, TRT-2 ve TRT-INT´ten yayın yapacak. Kuruma yeni genel müdür atamak için RTÜK´ün kararını bekleyen hükümet, TRT´den Kürtçe yayına bir an önce başlamasını da isteyecek.

Google Haberlere Abone ol
TRT YENİDEN YAPILANIYOR!

Hükümet, 8000'e yakın çalışanı ile Türkiye'nin en büyük KİT'lerinden biri haline gelen ancak geniş kadrosuna rağmen yayınlarının bazılarını dışardaki özel kurumlara yaptırıran ve rating sıralamasında gerilerde kalan TRT'nin küçültülmesine karar verdi.


TRT sadece TRT-1, TRT-2 ve TRT-İNT'ten yayın yapılacak. 'Meclis-TV' olarak yayın yapan TRT-3'ün Meclis'e devredilmesi planlanıyor. Hükümet, TRT-4'ü ise Milli Eğitim Bakanlığı ve Açık Öğretim Fakültesi'ne devredilecek. Hiçbir fonksiyonu kalmayan TRT-GAP'ın ise kapatılması düşünülüyor.



Hükümet, TRT'deki yeniden yapılanma için yeni TRT Genel Müdürü'nün atanmasını bekliyor. TRT Genel Müdürlüğü'ne yapılacak atama için ise RTÜK'ün salı günü yapacağı toplantısındaki kararın çıkması bekleniyor. TRT Genel Müdürü'nün atanmasının ardından TRT'nin ilk iş olarak Kürtçe yayına başlaması planlanıyor. RTÜK Kanunu'nda yapılan düzenleme ile TRT'ye Kürtçe yayın yapma görevi verilirken, Yücel Yener döneminde TRT Kürtçe yayına başlayamadı. Yeni genel müdürün atanmasının hemen ardından TRT'nin Kürtçe yayınlara başlayacağı belirtiliyor. - YENİ ŞAFAK

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin