TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin Mısır'da gözaltına alınmalarına büyük tepki!

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Mısır'da muhabirlerin gözlatına alınmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin Mısır'da gözaltına alınmalarına büyük tepki!

Medya-İş Genel Başkanı Eser,  El Fetih Camisi'nde gözaltına alınarak Tora Cezaevi'ne götürülen AA muhabiri Hibe Zekeriyya ve TRT muhabiri Metin Turan'a yönelik bu eylemi şiddetle kınadıklarını bildirdi.



Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Mısır'da sığındıkları El Fetih Camisi'nde gözaltına alınarak Tora Cezaevi'ne götürülen AA muhabiri Hibe Zekeriyya ve TRT muhabiri Metin Turan'a yönelik bu eylemi şiddetle kınadıklarını bildirdi. 



Eser, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da darbeci yönetimin, demokrasi talebiyle barışçıl eylemlerde bulunan sivillere yönelik saldırıları gibi gazetecilere yönelik saldırılarının da bitmediğini belirtti. 



Gürsel Eser, geçen pazartesi günü güvenlik güçlerinin halka ateş açmasının ardından yaşanan vahşete bugün bir yenisinin daha eklendiğini aktararak, şunları kaydetti:



"Mısır'da görevlerini yaptıkları sırada yaşanan katliamda, canlarını kurtarmak için El Fetih Camisi'ne sığınan AA muhabiri Hibe Zekeriyya ve TRT muhabiri Metin Turan'ın önce gözaltına alınıp, ardından cezaevine konulmasını şiddetle kınıyor ve arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmaları için yetkililere sesleniyoruz. Mısır'da darbecilerin sivil halka yönelik gerçekleştirdikleri vahşet ve bunun yarattığı dram, maalesef uluslararası medya tarafından ısrarla görmezden gelinirken Mısır medyasının ise darbecilere desteği ne yazık ki sürüyor. Mısır'da gazetecilerin öldürülmesi ve çok sayıda gazetecinin yaralanması hepimizi derinden üzmüştür. Bugün Mısır'da kamuoyunu aydınlatmak ve orada yaşanan vahşeti tüm dünyaya duyurmak için çalışırken sığındıkları El Fetih Camisi'nde gözaltına alınan ve daha sonra bir araca konularak Tora Cezaevi'ne götürülen AA muhabiri Hibe Zekeriyya ve TRT muhabiri Metin Turan'a yönelik bu eylemi şiddetle kınarken Mısır halkına yaşatılan bu zulmü lanetliyoruz." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin