TRT spikerinin 'yavru muhalefet' gafı Meclis'i de karıştırdı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili, spikerin kullandığı ifade hakkında bir soru önergesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
TRT spikerinin 'yavru muhalefet' gafı Meclis'i de karıştırdı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, TRT spikeri Anda Ayva'nın bir haber sunumunda MHP için 'yavru muhalefet' deyimini kullanmasını TBMM'ye taşıdı.



Yalçın, MHP için kullanılan bu ifadenin 'görevden alma' ve 'özür' ile geçiştirilemeyeceğini bildirdi.



MHP'li Yalçın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği yazılı soru önergesinde soru önergesinde, "TRT'nin yasa ile belirlenmiş yayın ilkeleri yerine Kurumda hangi kriterler esas alınmaktadır? Haber merkezi çalışanlarına, başta MHP olmak üzere muhalefet aleyhinde haber yapılması talimatı kim veya kimler tarafından verilmiştir? TRT'de hükûmetin istekleri doğrultusunda yöneticiler tarafından belirlenmiş bir haber kalıbı, jargonu veya haber dili var mıdır?" diye sordu.



Yayınlarında kamu yararını gözetmesi gereken, tarafsız ve güvenilir habercilik yapmakla yükümlü olan TRT Kurumunda, yasa ile belirlenmiş yayın ilkelerinden birkaç yıldır ciddi bir sapma gözlendiğini iddia eden Semih Yalçın, "TRT'nin, Ergenekon ve Balyoz davalarının görüldüğü sıralarda haberleriyle nasıl tetikçi bir rol üstlendiği herkesin hatırındadır. Davalar sürerken ev basılmadan basılacak ev, kazı yapılmadan kazılacak yer, TRT'nin haber bültenlerinden duyurulmuş, âdeta suçlular önceden ilan edilmiştir" dedi.



"GÖREVDEN ALMA VE ÖZÜRLE GEÇİŞTİRİLEMEZ..."



MHP'li Yalçın TRT Haberlerinde hükûmet aleyhinde veya öyle algılanabilecek hiçbir habere yer verilmediğini, buna karşılık muhalefetle ilgili haberlerde hayret verici bir laubalilik gözlendiğini belirterek şöyle dedi.



"Bir süre önce TRT 1 ana haber sunucusunun MHP için kullandığı terbiye dışı ifade, görevden alma ve özürle geçiştirilemeyecek bir yayıncılık kusurudur. TRT haberlerinde hâkim olan üslup, tamamen iktidar yanlısı bir anlayışın çalışanlara benimsetildiği veya dayatıldığı intibaını vermektedir. Haber bültenlerinin dışındaki televizyon programlarında da modern yayıncılık anlayışının ve toplumsal hedeflerin terk edildiği, tamamen halkın inançlarını istismara yönelik yayınların günün her saatinde ekranları kapladığı müşahede edilmektedir."



Yalçın ayrıca TRT'de konumu ve kadrosu uygun olmadığı hâlde kaç kişinin Arınç döneminde önemli görevlere getirildiğini, "Başbakan Erdoğan'ın oğlunun arkadaşı olduğu için, iktidar yanlısı yayınlarıyla bilinen bir özel televizyon kanalından getirilerek Yayından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına tedviren atandığını" iddia ettiği İbrahim Eren'in", TRT Yasası'yla çerçevesi tanımlanmış bu görevi yürütebilecek özelliklere sahip olup olmadığını sordu. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin