"TRT News, BBC ve CNN'e rakip olabilir mi?"

TRT'nin açmayı planladığı İngilizce haber kanalı inandırıcı olabilecek mi?

Google Haberlere Abone ol
"TRT News, BBC ve CNN'e rakip olabilir mi?"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'nin İngilizce haber kanalı kurmaya hazırlandığını açıkladı. CNN ınternational ve BBC'ye rakip olacağı belirtilen kanal için "inandırıcı olabilir mi?" soruları akla geldi.



Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında TRT'nin İngilizce haber kanalının "CNN ve BBC'ye rakip olabilir mi?" sorusunun yanıtını aradı. İşte Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısı:



"TRT NEWS, BBC VE CNN’E RAKİP OLABİLİR Mİ?



Bazılarımızın “Gezi olaylarıyla ilgili taraflı yayın yapıyor” diye çok kızdığı CNN Int ve BBC, gündeme bir kere daha geldi; bu kanallara karşı rakip kanal projesi. Bülent Arınç açıkladı. 4 yıldır bu çalışma varmış. İngilizce yayın yapan TRT’nin haber kanalı projesi. Söz konusu gelişmeler de olunca “Elimizi çabuk tutalım, şunlara bi gösterelim” diyerek işe koyulduk. Adının ne olacağına henüz karar verilmedi kanalın. Arınç, “Şimdilik TRT News olarak adlandıralım, bu kanal inşallah CNN International ve BBC’ye fark atacaktır” dedi.

Ben de bu piyasanın gerçekten tecrübeli hatta haber kanalı kurmuş bir ismine Nuri Çolakoğlu’na sordum, “Böyle bir fark olabilir mi?” diye.



İnandırıcı olabilir mi?



“Belli büyüklükteki her ülke, artık uluslararası iletişim dili olan İngilizce haber kanalı yayınlıyor” diyen Çolakoğlu, TRT’nin de böyle bir kanal kurup yayın yapmasının doğal olduğunu söylüyor. Ve ekledi: “Ama yayın kuruluşlarının aslında tek sermayesi inandırıcılığı. Bu da zamanla elde edilebilen bir şey. BBC’nin, CNN’in itibarının kaynağı da geride kalan

20-30 yılda yarattıkları bu itibar. Yani bunlarla yarışacak kanalların, zamanın sınavından geçip inandırıcılıklarını ispatlamaları gerekecektir.”

Gerçi iktidarın yola çıkış noktası “inandırıcılıklarını yitirdiler, dünya haberi kaynağından yani bizden öğrensin” iddiası.  Onların ne yaptığı değil, bizim ne kadar

bu konuda inandırıcı olacağımız önemli.



İsrail yeni haber kanalı kurdu



Ortadoğu silahların gölgesinde kaynarken “enformasyon” cephesinde de “silahlar” çekiliyor. İsrailli Fransız vatandaşı, kablolu televizyon ve telefon patronu Patrick Drahi I24 adında bir kanal kurdu. İsrail’in uluslararası platformda yanlış ve eksik bakış açısını düzeltmek amacında olduklarını açık bir şekilde ifade etti. El Cezire’ye rakip olduklarını ilan ettiler. Böyle bir “vahşi ormanın” içine de girmiş olacak TRT News."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin