"TRT Marksist oldu"

Milliyet Cadde yazarı, bugünkü köşesinde ilginç bir analizi kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
"TRT Marksist oldu"

TRT'de yayınlanan 'Keşif Zamanı' isimli programa dair tespitlerini kaleme alan Sina Koloğlu'nun bugünkü köşe yazısı şu şekilde:



"TRT MARKSİST OLDU



Bekir Develi’nin TRT’nin “en çok izlenen zaman” diliminde yayınlanan gezi programı “Keşif Zamanı” bu hafta Yeni Delhi’nin arka mahallelerindeydi. Bekir Bey’in deyimiyle “düşük ücretli insanların” yaşadığı bir yer! “Dibe vurmuşlar” demek daha doğrusu. “Stand - up” geçmişi olduğundan böyle bir şov için de geziyor gittiği yerleri Develi.



Mahallede bir kadınla konuşuyor, “Anita Hanım ben şunu merak ediyorum. Burada küçük küçük dünyalar, minik minik evler yan yana yaşıyorsunuz” diyor. Hindularla müslümanlar yani. “Küçük ve minik” dediği de yani parasızlıktan küçülmüş, minik minik olmuş bedenler, keyiflerinden değil. Neyse böyle şirin cümlelerle “İki farklı din nasıl geçiniyorsunuz?”  noktasına geliyor sohbet.



Anita Hanım, “Çalışıyoruz, yan yana oturuyoruz, sorun yok”‘ gibilerinden bir şeyler söylüyor. Bekir   Develi duygulanıyor, “Yokluk, üst başlık olmuş. Yokluk, herkesin altında kaldığı üst kimlik olmuş” diyor. (Vay anam vay cümleye bak) Develi, “İnsanların ne siyasi, ne dini ne kimliksel savaşlara girecek ne mecalleri, ne zamanları, ne de dermanları var” diye noktayı koyuyor.



Bu sınıfsal durum gezginimizi epey duygulandırmış. Hayli marksist bir yaklaşım içindeydi."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin