TRT Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını neden kesti? CHP'den Başbakan'a 'sansür' soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
TRT Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını neden kesti? CHP'den Başbakan'a 'sansür' soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "4 Şubat 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasını yayınlayan TRT'nin konuşma devam ederken yayınını kesmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu. 



Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:



"TRT yayını Sayın Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluklardan bahsetmeye başlaması üzerine mi kesilmiştir?



Eğer bu sebeple yayın kesilmişse, bu talimatı kim ya da kimler vermiştir? Bu kesintiyi yapan kişi veya kişiler hakkında idari ve hukuki soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı bu kesinti ile ilgili yapacağı açıklamada kesintinin 'sehven' yapıldığını mı ifade edecektir?



TRT yönetimi, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ve soruşturmaları ile ilgili olarak TBMM iradesine de sansür mü uygulamaktadır?



Eğer sansür uygulanmakta ise, TRT, hangi hak ve yetki ile TBMM iradesine yayın yasağı koyabilmektedir?



2011, 2012, 2013 yıllarında TRT, TBMM'de temsil edilen CHP, AKP, MHP, BDP siyasi partilerinin genel başkanlarının grup konuşmalarını toplam ne kadar süre ile canlı olarak yayınlamıştır?



2011, 2012, 2013 yıllarında TRT, TBMM'de temsil edilen CHP, AKP, MHP, BDP siyasi partilerinin genel başkanlarını kaçar kez canlı yayın programlarına davet etmiştir?



2011, 2012, 2013 yıllarında TRT, TBMM'de temsil edilen, CHP, AKP, MHP, BDP siyasi partilerinin genel başkanlarına yayınlarında toplam ne kadar süre ile yer vermiştir?" ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin