TRT ile Melih Gökçek arasında 'arazi' kavgası

ODTÜ'den sonra TRT binasının bulunduğu araziden de yol geçirmek isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi bakanlık engeline takıldı.

Google Haberlere Abone ol
TRT ile Melih Gökçek arasında 'arazi' kavgası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanan planla ODTÜ’den geçirdiği yolun yapımı sürerken, TRT’nin arazisinden de yol geçirme isteği bakanlığa takıldı.



Bakanlık, yol planını TRT’nin istediği gibi onaylayınca Ankara Büyükşehir Belediyesi, planın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idari yargıda dava açtı. Ankara 15. İdare Mahkemesi’ndeki davaya savunma gönderen bakanlık ise davanın reddedilmesini istedi ve “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca sunulan yol önerileri Bakanlığımızca uygun görülmemiştir” dedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, SİNPAŞ Altınoran Evleri için yapmayı planladığı yol ağı için TRT’nin arazisini kullanmak istedi.



Ancak TRT yönetimi, yol yapımının bazı stüdyoların yıkılmasına, yapımı sırasında da gürültü nedeniyle yayınların olumsuz etkilenmesine neden olacağı için bu talebe karşı çıktı. TRT Sitesi’nin imar planının bulunmaması ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin de yıllardır bu bölgenin Nazım İmar Planını yapmaması nedeniyle TRT yönetimi, İmar Planı teklifleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu.



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin