TRT iç yapımı 'Nasır ve Diğerleri'ne iki ödül!

TRT özellikle son yıllarda ortaya koyduğu belgeseller ile büyük beğeni topluyor. Ortak yapımcısı olduğu filmlerle birlikte TRT yapımı belgesel ve filmler ödüllendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
TRT iç yapımı 'Nasır ve Diğerleri'ne iki ödül!

Zeynep Gülru Keçeciler’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Nasır ve Diğerleri” katıldığı festivallerden iki önemli ödülle döndü. NY Cinematography ödüllerinde en iyi belgesel, 7.United States Film Festivali’nde ise en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü.

Yılardır iç savaş ve terörle mücadele eden Somali’nin başkenti Mogadişu’da yaşayan bağımlı çocukların öyküsünün anlatıldığı belgeselde, 7 yaşında annesini kaybeden ve o günden beri sokaklarda yaşayan Nasır’ın hikayesi temele alınıyor. Sokağın zorlu koşulları içerisinde madde bağımlılığının yanısıra, kapkaç, yaralama, yan kesicilik gibi pek çok suça da karışmış olan Nasır ve arkadaşlarının bu zorlu yaşamdan çıkış yolu bulup bulamayacakları üzerine bir sorgulamadır.

Görüntü yönetmenliği Ahmet Ferah, kurgusu Berkay Ferah, yapımı Ali Gör tarafından üstlenilen filmin danışmanları Juweriya Abdullahi ve Muhammed Xanxab. “Nasır ve Diğerleri” aynı zamanda Haziran ayında NY Cİnematography festivalinin ikinci aşaması olan Golden Eagle için yarışacak.

Etiketler TRT TRT Belgesel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin