TRT Gezi mesajlarını cezalandırdı, RTÜK muhalefete saldıran bürokratı neden görmedi?

TRT'nin Gezi eylemlerine destek veren çalışanlarına soruşturma başlatması ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun bazı bürokratların sözlerine ceza kesmemesi kafaları karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol
TRT Gezi mesajlarını cezalandırdı, RTÜK muhalefete saldıran bürokratı neden görmedi?

TRT, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili tweet yazan 15 personeli hakkında “Milletin vergisiyle maaş alanların kamu kurallarına karşı sorumlulukları bulunmaktadır” diye soruşturma açarken RTÜK yine Twitter üzerinden muhalefete ağır hakaretlerde bulunan uzmana disiplin cezası vermeye gerek görmedi. 



RTÜK’ün Halk TV yayınlarını izleyen uzmanı Halil İbrahim Uslu, Twitter’da şu mesajları paylaşmıştı: “Tüh yazık oldu ROJ TV ve Nuche TV kapatıldı. Halk TV şimdi nasıl PKK’nin yayın organları ile ortak yayın yapacak.” “Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Levent Kırca, Fazıl Say, Müjdat Gezen ve Enver Aysever bunları topla, yoğurdu bas, yine olmaz yine olmaz.” “Askerdeki kocasını bırakıp çocuğu yaşındaki biriyle evlenen Pınar Atacan (Altuğ) gibi tipler bizi fena rahatsız ediyor.” CHP’li RTÜK üyesi Ali Öztunç’un, Uslu’nun bu mesajlarını üst kurul gündemine taşımasının ardından Uslu hakkında soruşturma başlatılmıştı. 



Bu sırada Halk TV dosyaları da Uslu’dan alınarak bir başka uzmana verilmişti. Üst kurulun Uslu hakkında başlattığı soruşturmada Uslu’ya hiçbir disiplin cezası verilmedi, yalnızca yazılı olarak uyarılmasına karar verildi. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin