TRT Genel Müdürü o geceyi anlattı!

TRT Genel Müdürü ve TRT Radyo Daire Başkanı Türkmen, o geceyi anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Google Haberlere Abone ol
TRT Genel Müdürü o geceyi anlattı!

Uluslararası Radyocular Birliği (IRU) ve Radyo Evi Derneği’nin (RADEV) başkan ve yönetim kurulu üyeleri 15 Temmuz Gecesi TRT’de yaşanan olaylar nedeniyle TRT Genel Müdürü ve TRT Radyo Daire Başkanına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



İlk önce TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen’i makamında ziyaret eden heyet geçmiş olsun dileklerinde bulunarak. Millet ve devletin ele ele, gönül gönüle olduğunu ifade eden afişlerini sundular. 



Uluslararası Radyocular Birliği (IRU)’nin, “Her Zaman Demokrasi, Sonsuza Kadar Özgürlükö ile Radyo Evi Derneği (RADEV)’in “Milletin Sesi Buradaö, “Milletin Sesi Kesilemez! - TRT Yanındayız!ö ve “Aynı Sevgiyle Aynı Frekanstayız!ö sloganlarının yazılı olduğu afişlerini takdim eden radyocular, bir daha böyle olayların yaşanmaması temennisinde bulundu.



"RADYO BAŞKANI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI" 



TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. 



Türkmen şunları söyledi: "O gece Arı Stüdyosunda idik. İstanbul Radyosunun boşaltıldığı haberi geldi. İstanbul Radyosu’nun darbeciler tarafından işgal edildiğini duyunca İstanbul Radyosu’nun yayınını kestik ve yayını Ankara Radyosuna aldık. Bu sırada TRT Oran’a geldik Genel Müdür telefonlarla çeşitli yerlere bilgi veriyordu. O sırada TRT Televizyonunun basıldığını bilmiyorduk. Ankara Radyosuna talimat verdik, ‘şarteli indirecek ve Radyoyu teslim etmeyeceksiniz’ “ dedik. 



O gece personelin yaşadığı heyecanı anlatan Türkmen, 15 Temmuz gecesi 23:45’te bir grup askerin TRT’ye silahlarla girdiğini, gayri resmî darbe bildirisinin TRT’de Tijen Karaş adlı spikere silah zoruyla okutulduğunuö belirtti. 



"CUMHURBAŞKANIMIZIN CNN TÜRK’E BAĞLANMASI BİZİ RAHATLATTI"



Türkmen, tüm televizyonların canlı yayınlarını takip ettikleri sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cep telefonundan görüntülü yayınla bağlandığı CNN Türk televizyonundan askeri darbeyle ilgili ilk açıklamayı yapması üzerine rahatladıklarını anlattı. Türkmen, “Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın millete çağrı yapması ve milletimizi meydanlarına davet etmesi ile rahatladık. O gece TRT'de okunan korsan bildiri sonrası vatandaşlar TRT binasına akın ederek Devlet Televizyonuna sahip çıktıö dedi.



Heyet daha sonra TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı da makamında ziyaret etti. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin