TRT eskiye dönüyor

Televizyonun yayınları Almanya'da tekrar kabloya dönecek.

Google Haberlere Abone ol
TRT  eskiye dönüyor

TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör, yayınlarının Almanya'da çok yakında tekrar kablolu yayınlarda yer alacağını söyledi. TRT'nin Köln'de verdiği iftara yoğun ilgi oldu.



TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör, kurum yayınlarının Almanya'da çok yakında tekrar kablolu yayınlarda yer alacağını söyledi. TRT'nin DİTİB'in Köln'deki Genel Merkezi'nde düzenlediği iftara katılan Nasuhi Güngör, "İlgili şirketle hem teknik problemlerden, hem yaşanan anlaşmazlıktan dolayı sorunlarda çok hızlı bir çözüm aşamasına geldik. Vatandaşlarımıza çok kısa süre içinde, belki bayramdan hemen sonrası için bu konuda müjde verebiliriz" dedi.



"MİSYONUMUZ BELLİ"



TRT olarak yurt dışında yaşayanların yaşamlarını, hayat tarzlarını, kültürlerini ve vatan hasretlerini gidermek gibi bir misyonları olduğunu belirten Güngör sözlerine şöyle devam etti:



"Burada artık birkaç kuşak ve her kuşağın da farklı beklentileri var. Belki o beklentilere uygun olarak hem haber dinamizmini hem de bir parça memleket özlemini giderecek yeni bir yapılanma içine gireceğiz. Bunun temel amacı; ister Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun ya da olmasın kendisini Türkiye'ye ait hisseden herkesin yüreği ve sesi olmaya gayret edeceğiz."



"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ BİZİM AÇIMIZDAN DA BİR İLK"



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk kez yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanacak olmasına da değinen Nasuhi Güngör şöyle konuştu:



"Türkiye halkın seçtiği cumhurbaşkanı deneyimini ilk defa yaşıyor. Sanıyorum bütün medya kuruluşları da bir ilki yaşamanın hem heyecanı içinde hem bir takım zorlukları var. Çünkü adaylardan birinin arkasında çok sayıda siyasi partinin desteği var, bir tanesi şu anki mevcut başbakan. Bizim açımızdan yani habercilik açısından bu aslında çok keyifli bir maraton. Doğrusunu söylemek gerekirse Türkiye'nin bu heyecanları atlatıp kendi sorunlarına dönmesi bizim en büyük dileğimiz."



Kadir gecesinde DİTİB'de düzenlenen iftara ayrıca Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yeşiller KRV Eyaleti Milletvekili Arif Ünal, DİTİB yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin