TRT Diyanet Çocuk kanalı için ilk adım atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine TRT’nin çocuk yayıncılığındaki takdir gören başarısı kapsamında yeni kurulacak olan “TRT Diyanet Çocuk” kanalı protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, “TRT ailesinin bilgi, birikim ve tecrübesinin yeni kurulacak kanala aktarılacağına söz veriyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
TRT Diyanet Çocuk kanalı için ilk adım atıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT yeni bir ortaklığı hayata geçiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi ile TRT’nin çocuk yayıncılığındaki başarı ve tecrübesi yeni bir televizyon kanalında buluşuyor. TRT Diyanet Çocuk Kanalı için ilk adım atıldı. “TRT Diyanet Çocuk Kanalı Protokol İmza Töreni”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in katılımı ile gerçekleştirildi.

'Yeni kanal bir müjdedir'

Protokol imza töreninde konuşan Prof. Dr. Erbaş, TRT Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önemli bir faaliyetin temelini attığını söyleyerek çocukların karakter oluşumunun şekillendiği erken yaşlarda milli, dini değer ve bilgilerimizin genç nesillere aktarılacağını vurguladı. Prof. Dr. Erbaş: “Bu kanal ile amacımız doğru dini bilgi ve milli değerlerle çocuklarımızı beslemek; yanlışlardan ayıklanmış ve doğru bilgiye dayanan programları çocuklarımıza sunmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın danışmanlığı ve TRT’nin işin başında olması ile hayata geçecek TRT Diyanet Çocuk Kanalı milletimiz ve tüm İslam alemi için müjdedir” dedi.

TRT Genel Müdürü Eren: TRT olarak söz veriyoruz

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Diyanet İşleri Başkanlığının çocukların eğitimi için böyle bir projeye ihtiyaç duyduğunu, TRT Çocuk kanalının Türkiye'de en çok izlenen çocuk kanalı olarak engin bir tecrübeye sahip olduğunu belirtti.

Eren, "Sizlerin gösterdiği editöryal çizgide, bizlerin hazırlayacağı çizgi filmlerle geleceğe dair daha sağlam, umutla bakan ve aynı zamanda geçmişini ve İslam dinini bilen çocuklar yetiştirilmesinde TRT olarak böyle bir katkıda bulunacağımızdan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar ki, TRT'nin bilgi, birikim ve tecrübelerinin hepsini, en üst düzeyde bu projeyle tüm arkadaşlarımla dört elle sarılıp aktaracağımın da huzurunuzda sözünü vermiş olayım" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Erbaş ve Eren TRT Diyanet Çocuk Kanalı için iş birliği protokolünü imzaladı.

Etiketler trt diyanet trt diyanet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin