TRT ailesinin acı günü!

Gazeteci, yazar, fotoğraf sanatçısı ve TRT prodüktörü Servet Somuncuoğlu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
TRT ailesinin acı günü!

Araştırmacı, yazar, TRT prodüktörü Servet Somuncuoğlu dün gece geçirdiği kalp krizi sonrası 49 yaşında hayata veda etti. 



Servet Somuncuoğlu bugün İstanbul’da kılınacak cenaze namazından sonra, yarın memleketi Bursa Karacabey’de defnedilecek.



Servet Somuncuoğlu kimdir? 



Servet Somuncuoğlu 1964’te Bursa’da doğdu. Arifiye Öğretmen Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebilat Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. 1988-2004 yıllarında İstanbul Radyosu’nda prodüktör olarak çalıştı. Günle Gelen, Günün İçinden, Müzikli Edebiyat, Yeni Bakışlar, Türkülerle Yaşamak, Aşkın Has Bahçesinde, Tarihte Yolculuk ve Tarihin Büyük İhanetleri programlarını hazırladı. 1740-1962 arasında Türkiye’de yaşayan ve 1962’de Rusya’ya göç eden Manyas Akşehir Kazakları ve Kars Malakanlarının göç hikayesini anlatan “Don Kazakları” ve Çetin Berkmen’le yaptığı söyleşileri topladığı “Adanmış bir Ömür” adlı iki kitabı bulunuyor. Türk dünyasının kültürel, doğa ve tarihi zenginliklerini içeren fotoğraf projeleri hazırladı. TRT’de yayınlanan Karlı Dağlardaki Sır programının yapım, yönetim ve metin yazarlığını yapan Somuncuoğlu, TRT’de prodüktör olarak çalışmaktaydı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin