Transferlerle medyanın merkezinde!

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) için düzenli olarak spor gündemini analiz eden Medya Takip Merkezi’nin, Ağustos ayı raporu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Transferlerle medyanın merkezinde!

2015-2016 futbol sezonu başlarken Medya Takip Merkezi (MTM), Ağustos ayında en fazla konuşulan kulüpleri ele aldı.



Rapora göre, yıldız transferleriyle adından söz ettiren Fenerbahçe, 103 bin 374 haberle listenin ilk sırasında yer aldı. Galatasaray 89 bin 704 haberle listenin ikinci sırasına yerleşirken, 69 bin 38 haberle Beşiktaş üçüncü olarak yerini tamamladı. Listenin devamında Bursaspor 64 bin 651 haberle dördüncü olurken, Trabzonspor ise 60 bin 99 haberle beşinci sırada yer aldı.



Başkan Aziz Yıldırım’a PFDK şoku…



Spor basınının ve medya araştırma listelerinin müdavim isimleri arasında olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 9 bin 910 haberle listenin zirvesinde yer aldı. Listenin ikinci zirve ismi Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 6 bin 340 habere konu edildi. Beşiktaş Dergisi’nin Eylül sayısında Süper Lig’de keyif veren sezona başladıklarını belirten Orman, hedeflerinin “Süper Lig’de şampiyonluk, Avrupa’da kupa kaldırmak” olduğunu açıkladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 6 bin 38 haberle listenin üçüncü sırasında olurken, dördüncü sırada ise 5 bin 955 haberle Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı yer aldı. Listenin beşinci sırasında Trabzon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 3 bin 125 haberle listeyi beşinci sırada tamamladı.  



Ozan Turfan zirvede…



Fenerbahçe yaz sezonunda yaptığı tarihi transferlerle adından söz ettirirken, Nani, Robin Van Persie, Fernandao ve Ozan Tufan’ın aralarında bulunduğu yıldız kadrosuna imza attı. MTM’nin araştırmasına göre Ozan Tufan, 30 bin 946 haberle listenin zirvesine oturdu. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bir sonraki dönem için transferlerin devam edeceğine dair yeşil ışık yaktı. 



Listenin ikinci sırasında Robin Van Persie, 21 bin 170 haberle yer aldı. Fenerbahçeli yıldız Persie, Türkiye – Hollanda arasında yapılacak olan milli maçta Hollanda forması giyecek olan Fenerbahçeli yıldız, yaptığı açıklamada heyecanlı olduğunu belirtti. 



Listenin üçüncü sırasında olan Nani, 14 bin 394 haberle yer aldı.  Fenerbahçe- Antalyaspor karşılaşmasında Portekizli yıldızın son dakika frikik golünü sahada taraftarlar ve futbolcular büyük bir coşkuyla karşıladı. 



Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasında Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz’ın attığı gol Twitter ve sosyal medya çok konuşuldu.  Sneijder, 14 bin 322 haberle dördüncü sırada yer alırken Yılmaz, 13 bin 493 haberle listenin yedinci sırasında yerini aldı.



Transfer sezonunun son günlerinde Galatasaray’da sürpriz ayrılıklar yaşandı. Taraftarları şaşırtan ayrılıklardan biri olan Felipe Melo ve Alex Telles’in Inter’e olan yolculuğuydu. Transfer döneminde adı sürekli PSG ile anılan Alex Telles, 13 bin 907 haberle listenin beşinci sırasında yerini aldı. 



Galatasaray’dan ayrılan Melo, Instagram hesabında yaptığı yorum sosyal medyada kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Brezilyalı yıldızın, “4 yıllık tutku, zafer, ortak aşk ve mükemmel hatıralar…” sözleri ile ilgi odağı oldu. Melo, 13 bin 550 haberle listenin altıncı sırasında yerini aldı. 



Sarı-lacivertli takım Moussa Sow ile yollarını ayırdı. Fenerbahçe kulübü resmi sitesinde yapılan açıklamada Sow’un Duabi’nin Al Ahli FC kulübüne olan transferini duyurdu.  Senegalli yıldız, 12 bin 234 haberle listede ilk on sırada yer aldı.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin