Trafik kazası geçiren Nihat Hatipoğlu kurban kesecek mi?

Ünlü ilahiyatçı geçirdiği kazayı canlı yayında anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Trafik kazası geçiren Nihat Hatipoğlu kurban kesecek mi?

Geçtiğimiz günlerde maddi hasarlı bir trafik kazası geçiren ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Beyaz TV'de yayınlanan "Uyan Türkiyem" programına telefonla bağlanarak geçirdiği kazayı anlattı. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Hatipoğlu, 'Bizi sevenlerin dualarıyla Cenab-ı Hak bu kazayı rahatça atlatmamızı nasip etti ' dedi. 



Nihat Hatioğlu kaza anını ise şöyle anlattı: 



'Afyon'da konferansımız vardı. Afyon'a girerken benim kullandığım araba bir ara kaydı. Nasıl oldu bilmiyorum. Orta yola doğru savrulduk. Arabamız biraz hızlıydı da maalesef. Tam karşı yola geçecekken ben arabanın ön iki tekerleğinin havalandığını hatırlıyorum sadece. Sonra araba tekrar orta yola döndü. O çarpma esnasında iki tekerlek patlayınca takla atmamıza engel oldu ve kazayı büyük bir sıkıntı olmadana atlattık. ' 



Kaza anında korkmadığını ifade eden Hatipoğlu, 'Daha önce öyle bir kaza geçirmiş olsaydım, korkardım. Saniyelik bir olaydı, ne olduğunu anlamadım. Allah'a tevekkül ettim. Allah'a hamd olsun ki; ölüm korkusu yaşamadım ' dedi. 



Sunucu Tahir Sarıkaya'nın, 'Kan akıtacak mısınız? ' sorusuna Nihat Hatipoğlu şu yanıtı verdi: 



'Kan akıtma kelimesi hoşuma gitmiyor. O kelimeyi hiç kullanmıyorum, itici bir ifade bu. Onun yerine kurban kesmek kelimesini tercih ediyorum. Evet kurban kestim tabiki. Sadaka mı da verdim. Ama anne - baba duasının, mazlumun duasının, iyilik yaptığınız kişilerin duasının kaza ve belalara engel olduğunu veya olabilecek olan bir kazanın Yüce Allah'ın olsun diye takdir ettiği bir kazanın daha hafif atlatılmasına vesile olduğunu biliyorum. Eğer annemizden, babamızdan, yetimden, garibandan dua alıyorsak bunun kurban kesmekten hiç bir farkı olmadığına inanıyorum."



İşte, Nitap Hatipoğlu'nun açıklamaları: 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin