Trabzonlu vatandaş Arap turisti yumruğuyla yere sermişti. Valiliğin ardından şimdi de TESOB ve TÜRSAB açıklama yaptı

Olay Trabzon'da geçtiğimiz gün polisin tartışan iki Arap turisti ayırmaya çalışmasıyla başladı. O esnada turistlerin polise karşı koyduğunu sanan bir kişi turistlerden birine yumruk atmış ve hastanelik etmişti. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün Valilik tarafından yapılan açıklamanın ardından şimdi ise TÜRSAB ve TESOB Başkanları açıklama yaptı. 

Google Haberlere Abone ol
Trabzonlu vatandaş Arap turisti yumruğuyla yere sermişti. Valiliğin ardından şimdi de TESOB ve TÜRSAB açıklama yaptı

Trabzon meydanında geçtiğimiz gün saat 22.00'da iki Arap turist tartışmaya başladı. Polis tartışmayı ayırmaya çalışırken bir Trabzonlu şahıs, Arap turistlerin polislere karşı koyduğunu sandı ve turistlerden birine yumruk attı.

Yere yığılan Arap turist hastanelik oldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri gönderilirken yumruk atan şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın ardından Trabzon Valiliği, Arap turiste yumruk atan Trabzonlu vatandaş hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı ve, "İlimizde turist olarak bulunan misafirimizin tedavisi valiliğimiz takibinde hastanede yapılmakta olup hayati tehlikesi bulunamamaktadır." diye yazdı. Trabzon valiliğinin ardından ÜRSAB ve TESOB Başkanları açıklama yaptı. 

TRABZON VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği olayla ilgili yazılı şu yazılı açıklamada bulundu: “16.09.2023 günü saat 22:20 sıralarında Trabzon Kent Meydanında iki turist arasındaki sözlü tartışmayı yatıştırmaya çalışan çevredeki görevli polislerin müdahalesini, ‘turistlerin polise mukavemet ettiği’ şeklinde yorumlayan bir Türk vatandaşı olaya karışarak aniden Kuveyt vatandaşı olan turiste yumrukla vurarak yere düşürmüştür. Polis tarafından şüpheli şahıs hemen yakalanarak gözaltına alınmıştır. Savcı talimatıyla hakkında adli soruşturma başlatılıştır. İlimizde turist olarak bulunan misafirimizin tedavisi valiliğimiz takibinde hastanede yapılmakta olup hayati tehlikesi bulunamamaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur’

YUMRUK ATAN KİŞİ TUTUKLANDI

Trabzon Valiliği'nin yaptığı diğer açıklamada ise, turiste yumruk atarak yaralanmasına neden olan kişi hakkında Adli Soruşturma başlatıldığı ve neticesinde tutuklandığı kaydedildi.

Trabzonlu vatandaş Arap turisti yumruğuyla yere sermişti. Valiliğin ardından şimdi de TESOB ve TÜRSAB açıklama yaptı

TÜRSAB BAŞKANI KANTARCI'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, olayın ardından emniyet güçleri ve Trabzon Valiliği'nin hassasiyetle konunun üzerinde durduğunu söyledi.

Konuya dair açıklama yapan Kantarcı, "Turizm destinasyonu olarak, değil Orta Doğulu bir yabancı turiste, yerli bir turistin bile bu duruma maruz kalmasını istemeyiz. Bölgemize bu yıl milyonlarca turist, yüz binlerce yabancı turist geldi. Şimdiye kadar böyle bir olay yaşanmadı. Ancak yaşanan bu olay sonrası valiliğin ve bölge insanımızın hassasiyetine rağmen sosyal medya üzerinden konu farklı yerlere taşınıyor." dedi.

Kantarcı, üzücü hadisenin ardından özellikle sosyal medyada olumsuz bir kampanya başlatılmaya çalışıldığına işaret ederek, "Bir yabancı gazeteci, olayın ardından Türkiye'de yatırım yapılmamasından, turistlerin ziyaret etmemesinden bahsediyor. Bahsettiği bölge Türkiye ve Trabzon. Yanlış bir vakayı yanlış bir çerçeveyle değiştiriyorlar. Yaşanmaması gereken bir olaydı. Biz olayın ardından oradaki herkesle konuştuk. Bunu alarak kocaman, devasa ve silsile halinde farklı hususlar varmış gibi kullanmak kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.

"TURİSTLERİN EN İYİ ŞEKİLDE TATİLLERİNİ YAPMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara da meydana gelen münferit bir olayı bütün Trabzon'a mal etmemek gerektiğini vurguladı.

Uzun yıllardır Körfez ülkelerinden turistlerin kente gelerek tatillerini yaptıklarını anlatan Kara, "Yaşanan olay tabii ki hoş değil. Yüz binlerce turist kentimize gelerek tatillerini yapıyor, alışverişini gerçekleştiriyor. Birlik olarak turistlerin en iyi şekilde tatillerini yapabilmeleri için de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Onlar bizim her zaman misafirimiz ve birlik olarak hassasiyetimiz belli." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin