Toz Bezi'ne en iyi film ve en iyi kadın oyuncu ödülü!

Toz Bezi filmi, Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali’nden iki ödülle döndü.

Google Haberlere Abone ol
Toz Bezi'ne en iyi film ve en iyi kadın oyuncu ödülü!

Ahu Öztürk’ün ilk uzun metrajlı filmi Toz Bezi, Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü aldı; başrol oyuncuları Asiye Dinçsoy ve Nazan Kesal da “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü paylaştı.



Toz Bezi'ne en iyi film ve en iyi kadın oyuncu ödülü!Ödül töreninde Ahu Öztürk ödülünü, Diyarbakır'da 5 Haziran 2015'teki HDP mitingine bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden sinemacı Lisa Çalanadına aldı.



Asiye Dinçsoy ödülünü Türkiye’de çıplak bedenleri teşhir edilen kadınlara adarken, Nazan Kesal ise ödülünü alırken “Artık barış olsun” dedi.



İki gündelikçi kadının İstanbul’daki hayat mücadelesini anlatan Toz Bezi, uluslararası prömiyerini 11-21 Şubat’ta 66. Berlinale Film Festivali Forum bölümünde yapmıştı.



Ahu Öztürk kimdir?



Ahu Öztürk, felsefe ve sinema eğitimi aldı. 2004’te ilk belgeseli Sandık’ı gerçekleştirdi. 2010’da 5 kısa filmden oluşan Kars Öyküleri’ne Açık Yara adlı filmiyle katıldı.



Açık Yara, 2010 yılında Rotterdam, İstanbul, Kudüs, Saraybosna, Beyrut gibi pek çok uluslararası festivalde gösterildi. Toz Bezi ilk uzun metraj projesidir. (Bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin