'Tövbeler Olsun dizisinde Hacivat Karagöz gibiyiz'

İstanbul’un bir yakasından diğer yakasına giderken gerçekleşen Vapurda Çay Simit Sohbet programına konuk olan Erkan Can ve Güven Kıraç rol aldıkları diziyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Tövbeler Olsun dizisinde Hacivat Karagöz gibiyiz'

İstanbul’un bir yakasından diğer yakasına giderken gerçekleşen Vapurda Çay Simit Sohbet programına her hafta iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri konuk oluyor.

Ömer Öztürk, bu haftaki programda iki usta sanatçıyı Erkan Can ve Güven Kıraç’ı konuk ediyor.

TRT 1 dizisi Tövbeler Olsun’da birlikte rol alan, beraber bir gezi programı yapan Can ve Kıraç, programda Ömer Öztürk’ün sorularını cevaplandırarak iş ve özel hayatlarıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Programda Erkan Can şu açıklamaları yaptı:

"Tövbeler olsun dizisinde Güven’le ben Hacivat Karagöz gibiyiz. Normal hayatı ve tiyatro hayatını diziye entegre ettik. Seyircinin beğenmesi bizi de sevindirdi. Arkadaş arkadaşın aynasıdır. Karşılıklı oturursun. Hatalarını söylersin. O senin hatalarını söyler. Söylemezse zaten arkadaş, yoldaş değildir..

Babamın bana bir vasiyeti var. Hukuk, adalet, başkasının bir şeyine elini uzatma derdi. Bana bıraktığı bir şiiri de var. Biz de ona uyarak hayatımıza devam ediyoruz.

Fazla ev yemeği yapmayı bilmem ama çok güzel makarna, menemen yaparım. Yumurtayı da güzel kırarım. Ben ızgaracıyım, koy beni mangalın başına başka şey istemem."

'Tövbeler Olsun dizisinde Hacivat Karagöz gibiyiz'

Güven Kıraç  programda şu açıklamaları yaptı:

"Tövbeler Olsun dizisinde Namzet ve Osman karakterini kendimize çok benzettik. Seyircilerin de beğenmesi bizi sevindirdi ve role heves ettirdi. Oynarken çok eğleniyoruz.

Yolda olma hali, varılacak yerden daha kıymetlidir. Hepimizin içinde gezgin bir ruh hali var. İnsanın tabiatında var diye düşünüyorum.

Rağmen kelimesi çok kıymetlidir. Bir şeylere rağmen, önüne çıkan engellere rağmen istediğin bir şeyi yapabiliyorsan bu çok kıymetli bir şey. Geziye giderkenki senle, geziden döndüğün sen farklıdır. Bu da işin tabiatında vardır. İnsan gezince öğrenince eski ben, artık yepyeni bir ben haline gelir. Bana göre ruh yaşlanmıyor. Herkesin ruhu ta ölene kadar, bu hayattaki devrini tamamlayana kadar bir çocuk misali yaşıyor. Mutluluk çok güzel bir ütopyadır. Çok göreceli bir şeydir. Mutluluk diye bir başlık açıp altına bir sürü şey sığdırabilirsiniz."

Vapurda Çay Simit Sohbet, Ömer Öztürk’ün sunumuyla 17 Ocak Pazar 11:15’te TRT Haber ekranlarında yayınlanacak.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin