Tosuncuk'un sağ koluydu. Türkiye'ye iade edilen Osman Naim Kaya tutuklandı

Türkiye'ye iade edilen Osman Naim Kaya adliyeye sevk edildi. Kaya, Çiftlikbank Kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın, Uruguay'daki işlerini takip etmekle suçlanıyor. Kaya'nın polise verdiği ifadede, Mehmet Aydın'la sosyal medyada tanıştığını ve Çiftlikbank'la herhangi bir alakasının olmadığını söylediği ortaya çıktı. Kaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Tosuncuk'un sağ koluydu. Türkiye'ye iade edilen Osman Naim Kaya tutuklandı

Çiftlikbank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen Osman Naim Kaya, Adalet Bakanlığı'nın girişimlerinin ardından Türkiye'ye iade edildi.

Kaya, İstanbul Havalimanı'ndaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

"AYDIN'DAN YAKLAŞIK 537 BİN DOLAR ALDIM"

Kaya'nın polise verdiği ifadede, Mehmet Aydın'la sosyal medyada tanıştığını ve Çiftlikbank'la herhangi bir alakasının olmadığını söylediği ortaya çıktı. Kaya ifadesinde, "Mehmet Aydın ile sosyal medya üzerinden tanıştım, daha önce tanışıklığımız yoktu. Uruguay'a gelen Mehmet Aydın ve ailesine danışmanlık yaptım. Araç, ev alım işlerinde aracılık ettim. Bu işlerde de komisyon adı altında Mehmet Aydın'dan yaklaşık 537 bin dolar aldım. Çiftlikbank ile herhangi bir ilgi ve alakam yok. Çiftlikbank kurulduğu tarihte Uruguay'daydım. Bitcoin cihazlarını bilmiyordum, alakam yoktu. Mehmet Aydın'ın insanları dolandırdığı paralarla alakalı bilgim yok. Paraguay ülkesine hiç gitmedim. Pabipark ve başka herhangi bir şirkette Mehmet Aydın ile ortaklığım yok, suçlamaları kabul etmiyorum" öğrenildi.

Kaya, İstanbul emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kaya, sağlık kontrolünün ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. 

TUTUKLANDI

 Hakkında 'Örgüt kurma ve yönetme', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 75 bin 620 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Kaya, savcılık ifadesinin ardından tutuklamaya istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Osman Naim Kaya çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin