Toplu ulaşıma bir zam daha geldi. Eskişehir'de en son temmuz ayında zam gelmişti. Toplu ulaşıma 25 zam geldi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşıma yüzde 25 zam yapıldı. En son Temmuz 2023'de zam yapılan kentte yeni tarife ile tam Eskart ücreti 12 TL’den 15 TL’ye, indirimli Eskart ise 6 TL’den 7,50 TL’ye yükseltildi.

Google Haberlere Abone ol
Toplu ulaşıma bir zam daha geldi. Eskişehir'de en son temmuz ayında zam gelmişti. Toplu ulaşıma 25 zam geldi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla toplu taşıma ücretlerinde 23 Ekim Pazartesi gününden geçerli olmak üzere artışa gidileceğini duyurdu.

Geçerli olacak yeni tarifeye göre, tam Eskart ücreti 12 TL’den 15 TL’ye, indirimli Eskart ise 6 TL’den 7,50 TL’ye yükseltildi. 

Yeni tarife, 23 Ekim Pazartesi gününden itibaren uygulanacak.

“ESKİŞEHİR GİBİ BİR YERDE 15 LİRA ULAŞIM ÜCRETİ GERÇEKTEN ÇOK”

Vatandaşlar yüzde 25 zam kararına tepki gösterdi. Eskişehir gibi kentte 15 lira ulaşım ücretinin pahalı olduğunu belirten Muammer Koç isimli vatandaş, şehirde her yere yayan gidilebileceğini dile getirdi. 48 seneden beri Eskişehir’de yaşadığından bahseden Koç, kente hizmet yapılmadığını savunarak, “Eskişehir gibi bir yerde 15 lira gerçekten çok kötü. İstanbul’da 15 liraya 10, 20, 30 kilometre gidiyorsun, doğal bir şey. Ama burada her yer yaya gidilecek şekilde. Büyükerşen tadını kaçırdı.

Eskişehir halkı için de çok güzel. Çünkü 20 senedir bu adamı burada tutuyor, 25 seneye devam edecek. Ben Eskişehir’e geleli 48 sene oldu, hiçbir değişiklik olmadı. Bir Hasan Polatkan Caddesi oldu, onunla da ilgisi yok. Bir alt geçit, üst geçit yaptığı yok. Eskart ücretini 15 lira değil 30 lira yapsa Büyükerşen yine kazanacak. Bu gençliğe, bu millete yazık. Ama Eskişehir halkı 15 lira da 20 lira da yapsa hiç sesini çıkarmaz. Trafik her tarafta kitleniyor. Çözüm bulunması gerek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin