Tolga Tanış'tan dikkat çeken Cumhuriyet gazetesi yorumu!

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi'nin Gülen'in iadesiyle ilgili kaleme aldığı yazıda Cumhuriyet'le ilgili bölüm dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Tolga Tanış'tan dikkat çeken Cumhuriyet gazetesi yorumu!

Hürriyet gazetesi Washington Temsilcisi ve yazarı Tolga Tanış, bugünkü yazısında hükümetin ABD'den Fetullah Gülen'in iade talebine değindi.



Yazısında, Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'nin neden destek vermediğini 3 maddede irdeleyen Tanış, nedenlerini sıraladığı son maddede ise Cumhuriyet gazetesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da değindi.



Kara para aklamak ve dolandırıcılık suçlarından ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab'la ilgili Cumhuriyet'te çıkan haberlere değinen Tanış'ın, "Belki de, AKP’nin içinde yaşanan sicil problemi, iktidar partisininkine kıyasla kısıtlı olsa da, orada da geçerlidir. Yani ülkenin değerlerinden, 90 küsur yıllık bir gazetenin Mayıs’tan beri Reza Zarrab konusunda maruz bırakıldığı dezenformasyon gibi Türk siyasetinde üslubuna en çok dikkat eden politikacının o dönem yanlış yönlendirilip hiç olmadık biçimde “kan dökmekten” bahsetmesinin altında yatan sebeptir muhalefeti sıkıştıran" ifadeleri dikkat çekti.



İşte, Tanış'ın o yazısı..



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin