Tok tutan bu lifli salata sofraların gözdesi: Yeşil mercimek salatası tarifi. Yeşil mercimek salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Lif oranı yüksek ve harika bir bitki bazlı protein kaynağı olan mercimek bu tarifle sofralarınızın yeni eşlikçisi olacak. Taze sebzelerle yeşil mercimeğin eşsiz uyumu damaklarda mükemmel bir lezzet bırakacak. İşte yeşil mercimek salatası tarifi.

Tok tutan bu lifli salata sofraların gözdesi: Yeşil mercimek salatası tarifi. Yeşil mercimek salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yeşil mercimek, baklagil ailesinin yenilebilir tohumlarıdır. Kırmızı, yeşil, kahverengi, sarı ve siyah gibi çeşitli renklerde bulunur. Yeşil mercimek protein, lif ve çok sayıda mineral sağlayan zengin bir besin kaynağıdır. Bu nedenle diyetlerde sıkça tercih edilir. Ayrıca yeşil mercimek bazı kronik hastalık risklerini azaltır, sindirim sistemini destekler ve kalp sağlığını korur.

Bu mercimek salatası tarifinin yapılması çok pratik. Ayrıca tadı o kadar güzel ki tekrar tekrar yemeyi iple çekeceksiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 tane havuç

3-4 dal taze soğan

3-4 dal taze nane

Maydanoz

Dereotu

3-4 dal roka (isteğe bağlı)

1 tane kırmızı biber (dilerseniz köz biber kullanabilirsiniz)

1 çay bardağı haşlanmış mısır

4-5 adet salata turşusu

Sos için: 1 yemek kaşığı nar ekşisi. 1 tane limon. Zeytinyağı ve tuz.

Tarif: Mercimekleri bol suda güzelce haşlayın. Havucu da küp küp doğrayarak ayrı bir tencerede haşlayın.

Yeşillikleri ince ince doğrayın.

Mercimek ve havuç soğuduktan sonra tüm malzemeleri birleştirin.

Üzerine sosu dökün ve iyice karıştırın.

Nefis mi nefis, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin