TOGG'da merak edilen soruya yanıt geldi. Yurt genelinde servis var mı? Togg'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş tv100'e konuştu

Bursa'da Togg'un ilk batarya fabrikasının temeli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılacak. Temel atma töreni öncesinde tv100 ekranlarına bağlanan Togg'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg ve yeni kurulacak fabrikayla ilgili sorulara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
TOGG'da merak edilen soruya yanıt geldi. Yurt genelinde servis var mı? Togg'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş tv100'e konuştu

Togg'un CEO'su Karakaş, tv100'de yanıtladı! Togg'un yurt genelinde servis noktası var mı?
Yerli otomobil Togg'un ilk batarya fabrikasının temeli bugün Bursa'da atılıyor. Temel atma töreni öncesinde Togg'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, tv100 ekranlarında merak edilen soruları yanıtladı.

3-5 yıl sonra Avrupa'da batarya hücresi krizinin boy göstereceğini dile getiren Karakaş, kurulacak batarya fabrikasıyla o zamanlara hazırlık yapıldığını ifade etti. Togg'un tartışmalara neden olan servis noktalarıyla ilgili de konuşan Karakaş, Togg'un yurt genelinde servis noktası olduğunu söyledi.

Bursa'da Togg'un ilk batarya fabrikasının temeli bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılacak. Temel atma töreni öncesinde tv100 ekranlarına bağlanan Togg'un CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, Togg ve yeni kurulacak fabrikayla ilgili sorulara cevap verdi.

Temeli atılacak fabrika öncesinde çok heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getiren Karakaş, "Yolun başından bu yana bir otomobilden fazlası için, otomobilin akıllı bir cihaza dönüştüğünü, akıllı cihazın bir yaşam olduğunu ve bu yaşam alanınının ekosistemle uzun süre yaşayabileceğine inanıyoruz. Bütün faaliyetlerimizde bu şekilde sürdürüyoruz." dedi.

"O bağlamda baktığımızda ekosistemin önemli parçalarından bir tanesi temiz enerji çözümleri" diyen Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz bir taraftan yeni nesil bir araç yapıyorsunuz; Biz ona T10X diyoruz. Öbür taraftan akıllı platformların birleştiği hizmete dönüştüğü bir dijital deneyim platformu yapmak zorundasınız. Biz buna trumor diyoruz. Bir kriterde temiz enerji çözümleri. Temiz enerji çözümlerinin 6 katmanı var. Birisi bizim Trugo ile şarj hizmeti sağladığımız, ülkemize uçtan uca 81 ilde bu hizmeti sağlayacak şirketimiz. Asıl enerjinin çekirdeğini oluşturan Siro ortak girişimimiz. Sadece otomobil için değil aynı zamanda yenilenebilir enerjilerin depolanabilmesi içinde ürünler geliştirilecek."

Sözlerindeki 'geliştirilebilir' ifadesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Karakaş, üretimin nispeten daha kolay olduğunu belirtti.

Teknoloji geliştirmek için yıllar önceden yatırım yapıp, o yatırımların üretime dönüştürülmesini beklemenin gerektiğini kaydeden Karakaş, "Tek başınıza yapamıyorsanız dünyada bu işi iyi yapan birileriyle yola devam edeceksiniz. Biz bataryada böyle yaptık. Tercihimiz bu yöndeydi. Farasis diye bir şirket var. Bunlar dünyadaki enerji yoğunluğu en yüksek batarya hücrelerini üreten bir şirket. Onlarla yüzde 50-50 bir ortaklık kurduk. İsmine Siro dedik. Bugün temelini atacağımız fabrikada hedefimiz temiz enerji üretmek olacak." dedi.

"ÇİP KRİZİ 5 YIL SONRA BATARYA HÜCRE KRİZİNE DÖNÜŞECEK"

Koronavirüs salgını sonrası başlayan çip krizini anımsatan Karakaş, bu krizin 3-5 yıl sonra Avrupa'da batarya hücresi krizine dönüşeceğini söyledi.

Karakaş, "Herkes hummalı bir şekilde, içten yanmalardan elektrikli araçlara dönüyor. Fakat bunları yaparken hücre teknolojisi yok. Hücre birikimi de yok. Böyle olunca bir yerlerden hücre almaları gerekecek. Bizde o zamanlara hazırlanıyoruz." dedi.

TOGG'UN YURT GENELİNDE SERVİSİ VAR MI?

Togg'un ilk siparişlerinin ardından sosyal medyada tartışmalara neden olan 'servis' konusuyla ilgili merak edilenlere de yanıt veren Karakaş, şunları söyledi:

"Ülkemizde diğer ülkelerde de olduğu gibi böyle bir ürünü pazara sürebilmeniz için yeterlilik belgesi almanız gerekiyor. Bu yeterlilik belgesinde ülkenin değişik yerlerinde 20'nin üzerinde servis hizmetinizin olacağı noktalar olması lazım. Biz bunları geçtiğimiz yıl tamamladık. Buradaki fark şu; Biz faaliyetlerimizin hepsini klasik otomobil dünyasından farklı yapıyoruz. Mesela bizim bir bayi organizasyonumuz yok. Bizim müşteri deneyim merkezlerimiz var. Kendimizin yönettiği, kendimizin içini doldurduğu. Ve bu müşteri deneyim merkezlerimizin bölgesindeki ihtiyaca göre sadece araçlarımızı deneyimleyeceğimiz bir nokta değil aynı zamanda servis hizmetleri alacağımız yerler var."

"TRUMOR UYGULAMASINDAN GÖREBİLİRSİNİZ"

Servis noktalarına web sitesi üzerinden ulaşılabileceğini sözlerine ekleyen Karakaş, "Web sitemizde girdiğinizde ülkemizdeki çok değişik noktada servis noktalarımızın olduğunu veya trumor uygulamasına girdiğinizde oradan servis noktalarımızı görebilirsiniz. Aynı zamanda bir yardım merkezimiz var. Orada 7/24 ulaşabilirsiniz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin